lauantai 15. lokakuuta 2011

Oksi kotiutuu

Kuudelta aamulla pakattiin Arco ja Kepa autoon ja lähdettiin hakemaan pikku poikaa kotiin. Jännitystä oli ilmassa ja keskustelu pyöri aika plajon ko.asiassa ;).

Olimmekin Sannan luona jo hyvissä ajoin eli ennen sovittua puoltapäivää :D. Pennut olivat kasvaneet ihan hurjasti ja yhtä ihania olivat kuin aikaisemminkin. Meillä oli kova kiire takaisin kotiin, joten eipä keritty hirveästi Sannan kanssa jutella. Viralliset paperijutut tehtiin ja unohdettiin sitten moikata Patrick. Jännityksen piikkiin moinen epäkohteliasuus.

Olimme "sijoittaneet" Arcon ja Kepan autoon hieman normaalista poikkeavalla tavalla. Yleensähän ne matkaavat yhdessä farkun perissä mutta nyt oli Kepa takapenkillä turvavöissä. Haluttiin niille vähän väljemmät olot kun arveltiin, että pennun ilmestyminen autoon voi kuumentaa tunteita.

Karin mukaan Kepa oli irvistänyt (tätä ihmettä ei ole aikaisemmin nähtykään ja ja minulta nytkin näkemättä) kun istuin pentu sylissä "pelkääjän" paikalle. Murinaa sen sijaan kuului lähes painkymmenen kilometrin ajan. Tämäkin oli ihme koska tätäkään ei Kepan suusta usein kuule. Onneksi olimme Karin kanssa jo mielikuvaharjoitelleet ;) tämän tyyppisiä tilanteita varten. Koimme, että tärkeää on itse pysyä mahdollisimman rauhallisena joten juteltiin siinä sitten mukavia.

Pentu oksensi pari kertaa ja rauhottui sitten nukkumaan jalkatilaani. Hämmästeltiin sitä kuinka lunkisti se asiat otti, joten helppoa oli tuo rauhallisena pysyminen. Kerran pysähdyttiin kotimatkalla ja Oksi pääsi pissalle ja juomaan vettä. Kävin sen kanssa myös huoltoaseman vessassa. Se odotti nätisti vieressä istuen omaa toimitustani. Kotona laskettiin ensin pentu pihalle, ja se tekikin oikein pitkät pissat ja kakakin (melkin käskystä :D). Pentu sisäle paikkoihin tutustumaan ja aikuiset pihalle pennun jälkiä haistelemaan. Vähän oli havaittavissä sellaista "yök pentubasilleja" ilmeitä, joten pyyhkäsin pari kertaa pennun alla olleella pyyhkeellä (siihen oli myös oksennettu) molempia koiria, että saivat osansa "basilleista".

Oksi oli heti kuin kotonaan. Tutki paikat reippaasti ja tutustui kissoihinkin reippaasti.

mutta juttuu jatkuu huomenna koska pent heräsi just...

4 kommenttia:

  1. Ihana kuulla että meni noin hyvin! Sillä oli se sen reppanailme lähtiessä, niin olen stressannut täällä että kuinka surkeaa poikaa se on ollut. Mutta ehkä se olen kuitenkin minä, jolle tämä on ollut kamalaa, ja nuo lapset selviävät kyllä. :D

    VastaaPoista
  2. Onnea ihan hirmuisesti uuden perheen jäsenen johdosta. Nyt vaan kuvia kehiin. :)

    VastaaPoista
  3. Oi ei, mä niin muistan yhä sen aikuisten koirien järkyttyneen ilmeen: "MIKÄ toi on ja oikeestiko se on tänne tulossa, ootko hullu, hyi s**tana?!?" :D

    VastaaPoista
  4. Onnea pentusesta! :)

    VastaaPoista