keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Kuulumisia

Meillä oli viikonloppuna käymässä tytär ja vävypoika. Vanhempani lähtivät tänään ajelemaan kohti pohjoista. Joten vilskettä on riittänyt. Oksi suhtautui Sandraan ja Timiin hyvin. Sandralle aluksi haukkui mutta nopeasti hoksasi, että siitä saakin hyvän leikkikaverin. Timi puolestaan ei ole koiraihmisiä, joten jättää koirat vaille huomiota. Näin häntä on myös ohjeellistettu, koska hän myös vähän varoo/pelkää koiria. Vävypojan kotimaassa Nigeriassa kun "tuon näköiset koirat ovat aina poliisikoiria ja tosi vihaisia". Vävy ei halunnut ottaa meidän Oksi-vauvaakaan syliin ;) vaikka se on niiiiin söpö. Nopeasti koirat hoksaavat, että jos niihin ei ota kontaktia niin nekään eivät ota kontaktia  ko.ihmiseen.

Mitäs meillä on tehty...Olen itse ollut kolme päivää töissä joten koirien kanssa puuhailut ova jääneet vanhempieni kontolle. Lenkillä on käyty kaikkien kolmen kanssa yhdessä tuossa lähimetsässä. Tämä tosi ei tee hyvää Oksin hihnakäytökselle koska se vetää kun isot koirat on mukana. Oksi ei ole moksiskaan ohi ajavista autoista saatikka lenkkitien vieressä menevistä junista. Junia vähän jännitin, että pelkääkö pentu niitä mutta ei. Katselee ja jatkaa matkaa.

Naapurin koirien haukkumiseen Oksi ei enää juurikaan vastaile. Arco ja Kepahan eivät näihin haukkujaisiin yleensäkään osallistu. Muutenkin tuntuu, että sen haukkumisen saa loppumaan suhteellisen helposti sanomalla jotankin esim. anna olla tai höpö höpö. Oksi on ollut koko ajan tosi reipas mutta vaikuttaa siltä, että varmuuttaa on tullut lisää. Juoksee kyllä muiden perässä aidalle jos ohi menee koira mutta ei juurikaan näytä olevan vieraasta kiinnostunut, enemmän seurailee, että "mitä nuo kaksi oikein vouhkaavat".

Oksi osaa odottaa istuen oven avaamista ja ruuan antoa , muutenkin tarjoaa istumista tosi usein esim. jos kiellät jostain esim. vessaharjan puremisesta, ja kehut kun lopettaa, niin usein Oksi käy ennen kehuja istumaan. Vänkä kakara :D.

Oksi on edelleen sellainen halipusupoika, joka vaattii välillä sylittelyä. Edellenkään en tiedä kuinka se meinaa aikuisena ottaa päikkäreitä sylissäni :D.

Kepa leikkii jo Oksin kanssa ja niiden välit ovat hyvät. Arco on lenkillä ok eikä sitä haittaa jos Oksi siellä hyppää sitä vasten tms. mutta sisätiloissa vielä murraa ja irvistelee välillä. Silti haluaa nukkua meidän kanssa makkarissa ;). Yllätin pojat toissa iltana patjan päältä  vierekkäin nukkumasta, väliä oli ehkäpä 20 cm, olivat selät vastakain eli naamaa ei aina jaksa katella:D. Uskon kuitenkin Arcon ja Oksin suhteen tästä lämpenevän kun aikaa kuluu.

Kontaktiharjoituksia ja naksuun ehdollistumista jatketaan, samoin pihalla luoksetuloa. Hihnakäytös otetaan ohjelmistoon myöskin. Yksinoloa on nyt hajoiteltu kotona niin, että Oksi jää portin taakse makuuhuoneeseen vaikka ollaan itse kotona.

Muutama video on tulossa lähipäivinä tänne sivuille mutta kuvia tarvitsee sitten jatkossa odotella. Täytyy toivoa, että vahempani malttaisivat tulla käymään täällä ennen kevättä/kesää. Itseltäni puuttuu tyystin motivaatioa kuvaamiseen ja varsinkin tietsikan kanssa toimimiseen-olen tupelo näissä asioissa:).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti