torstai 27. lokakuuta 2011

Kuulumisia

Eilen aloitettiin taas hajoittelmaan eri juttuja naksuttimen kanssa. Otettiin hyvin helppoja juttuja kaikkien kolmen koiran kanssa. Arcon kanssa otetiin ihan vaan kosketuskeppiä. Aika tahmealta tuntui...Otettiin pari kymmenen sarjaa peräkkäin. Kepan kanssa sama juttu mutta sillä oli intoa paljon enemmän kuin Arcolla. Samat sarjat kuin Arcolla. Oksin kanssa otettiin sitten naksuun ehdollistumista 4x5 sarjat, sillä oli intoa enennän kuin kahdella muulla yhteensä. Siltä puuttuu Kepan sähläys mutta tekemisenhalua löytyy kuitenkin Arcoa enemmän.

Käytiin yhdellä yhteislenkillä koirien kanssa illalla. Huvittavaa näissä on se, että aikuiset koirat ovat tooodeeellaa hidasliikkeisiä ja kaikki intopiukeus on poissa kun Oksi on mukana. Minun kannalta tietysti hyvä koska kolmen hihnan kanssa sählääminen on aika työlästä, joten hyvä että Arco ja Kepa kävelevät vetämättä ja rauhallisesti. Oksi sen sijaan roikkui lähes koko matkan omassa remmissään. Mieluusti se taluttaisi aikuisia niiden remmistä mutta katson tuon vähän uhkapeliksi ;). Oksin kanssa tehtiin myös yksi lyhyt iltapissilenkki. Pimeällä se on selkeästi haukkuherkempi.

Eilen leikattiin myös kaikkien kolmen kynnet. Oksi tarkkaili puuhia ja odotti vuoroaan portin takana ja osasikin omalla vuorollaan kipittää suoraa peiton päälle makaamaan. Esimerkin voima on valtaisa :).

Tänään käytiin aamulla aikaisin  yhdessä tuo pieni metsälenki. Koirat käyttäytyivät kuin aikaisemminkin, Oksi roikkuu hihnassa tai kantaa kiviä, kaarnaa tms. Tänään harjoiteltiin kaikkien kanssa katsekontaktia. Intoa oli Arcollakin tänään paljon eilistä enemmän. Eli Arco; 2x10 sarja, odottamaan. Kepa 2x10 sarjat, odottamaan. Oksi 4x5 sarjat, odottamaan. Ja samat jutut ja sarjat uudemman kerran. Oksi vinkuu portin takan jonkin verran kun odottelee vuoroaan.

Oksi oli tänään yksin kotona sen aikaa kun käveltiin aikusten kanssa tuo pieni metsälekki. Jätin sen toiseen makuuhuoneeseen pentuaidan taakse. Ei reagoinut meidän lähtöömme millään tavalla, jätin sille talouspaperihylsyyn nameja. Kun lähestyimme kotia kuuntelin, että huutaako/vinkuuko pentu. Kun tultiin rappusille oli sisällä ihan hiljaista. Ilmeisesti huuto/vinkuminen kuului naapurista, taitaa joillain heidän koiristaan olla juoksut tms. Sieltä usein kuuluu jonkinsortin koiran äänetelemistä, joten uskotaan (tai halutaan ainakin) että ääni kuului sieltä. Oksi ei kylläkään olut enää makuuhuomeessa vaan eteisessä koiraportin edessä istumassa. Parit pissat löytyi makkarista mutta mitään ei ollut revitty/siirrelty tms.

Sitten lähdettiin Oksin kanssa kaupunkiin. Käväsin pikaisesti töissä, johon Oksi jäi omaan häkkiinsä odottamamaan kun hoitelin työasioita. Käveltiin kävelykadulla, yhdelle ihmiselle ja yhdelle koiralle Oksi haukkui. Mutta muuten suhtautui neutraalisti ihmisiin, menisi monen luokse jos antaisi. Pari kommentia sen äänestä saatiin "miten voi noin pienellä koiralla olla noin iso ääni" jne.  Lisäksi ihmettelyä "miten sakemanninpennulla on noin pienet kovat?" "se ei taida olla kovin vanha" jne. Ihan kympin arvoisesti kaupunkireissu ei mennyt...Saatiin kimppuumme joku vähän yksinkertainen tyyppi, josta ei meinattu päästä eroon. Se halusi välttämäät houkutelle pentua luokseen ja silittää sitä yms. Sitten oli pakko napata pentu syliin ja sanoa, että "nyt riittää". Tyyppi jatkoikin sitten matkaansa. Oksi ei ollut moineskaan mutta ei juuri kiinostuntukaan tyypistä, antoi silittää mutta ei mennyt kutsuta luo. Fiksu koira:). Muihin kontaktinottajaiin suhtautui neutraalisti, ei pelännyt mutta ei liehakoinutkaan, kävi haistamassa ja antoi silittää.

Ajeltiin eläinlääkäriin varaamaan rokotusaikaa ja ostamaan matolääke. Siellä Oksi peloitteli yhtä koiraa haluamalla häntä töttöröllä sen luo ja haukkumalla lähes koko ajan. Äänestä saatiin taas kommentteja :D. Oksi kävi puntarissa ja painaa 6,2kg. Korkeudessa se on kasvanut maatiaskissaamme korkeammaksi. Autoon oksensi pariin otteeseen ja on nyt ihan poikkipuhki. Taisi tulla pienelle koiralle liikaa tapahtumia yhdelle päivälle.

Arco suhtautuu leppoisammin Oksiin. Murahdukset ovat vaimenneet ja tänään Oksi on saanut osakseen vain yhden irvistyksen. Pojat ovat ottaneet päikärit yhdessä makkarissa kumpikin omien peittojensa päällä maaten. Enää en ole niitä kovin seurannut/ kutsunut Oksia Arcon luota pois. Tänään makailin sängynpäällä kaikkien kolmen koiran kanssa ja yhden kissan :D. Hieman oli ahdasta :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti