maanantai 24. kesäkuuta 2013

Voihan pimpulat, pampulat sentään

Oksi joutui tänään käymään eläinlääkärissä. Se toipui hienosti kastraatiosta heräämisen yms. suhteen mutta onnettomat, tyhjät kivespussit alkoivat turpoamaan. Nyt pojalla on mandariini takajalkojen välissä. Eläinlääkäri puktoi kivespussia mutta sieltä ei saatu ulos nestettä ja näin ollen todettiin turvotuksen olevan kudosperäistä. Antibiotti vaihdettiin laajakirjoisemmaksi ja tulehduskipulääkettä annetaan jatkossakin. Nyt seurataan tilannetta loppuviikkoa kohti ja jos näyttää, että turvotus ei lähde laskuun niin mennään ellille uudestaan. Joka tapauksessa tikkien poistoon mennään ensi viikon alkupuolella.

Leikkaushaava on täysin ummessa ja Oksi antaakin haavan olla suht rauhassa. Mikä onkin hyvä, sillä se ei osaa liikkua ollenkaan törppö päässä. Se osaa ainostaan peruttaa, kauhoo etukäpälillä pönttöa pois ja osaa vain joko istua tai seisoa. Yhden yön pidin sillä törppöa ja poitsu seisoi tai istui, ja nukkui istualtaan. Säälitti ihan.

Ei tuolle ollut traumoja operaatiosta jäänyt. Yhtä innokkaasti moikkasi eläinlääkäriä  ja meni sisälle kuin aikaisemminkin. Punkteerauksessa oli oikein nätisti, ei rimpuillut tms. eikä päästänyt pihahdustakaan.

Nyt toivotaan, että mahdariini pienenisi ensin luumuksi ja sitten rusinaksi. Kuvia ei ole edellenkään koska kameranjohto matkustaa 1000 kilometrin päästä tänne, saapuu ehkäpä perille huomenna.

2 kommenttia:

  1. Voi kurjuus että tuollasita takapakkia tuli! Toivottavasti turvotus helpottaa pian. Rapsutuksia Oksille!

    VastaaPoista
  2. No joo, Arcon ja Kepan operaatiot ovat menneetkin ilman kommervenkkejä...Taitaa olla tuo turpoaminen omaa syytämme ollaaan annnettu Oksin himmailla pihassa vapaana, joten sen juoskuspurtteja on vaikeampi estää. Eiköhän tää tästä :)

    VastaaPoista