sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kepa 7.v.


Kepa syntyi Hollanissa, yhdistelmästä Jayla-Balou v.d Passchin x Ohmiobello Oro Olandese v. Oscarli, 30.06.2006. Kepa matkasi Suomeen pentueveljensä Tekun (Deonic) kanssa tarkoituksena tuoda uutta verta Suomen holskukantaan Black Auras kennelin koirana.

Kepa tuli meille hoitoon 1,5 vuotiaana ja jäikin sitten sille tielleen. Ostin sen jossain vaiheessa kokonaan itselleni ja sen käyttäminen jalostukseen jäikin omiin mietintöihin pohjauten. Löytyiskö pennuille sopivia koteja ja raaskisinko ylipäätään pennuista luopua. Rehellisesti sanoen, en usko että suomalainen holskukanta menetti mitään merkittävää vaikka Kepa steriloitiinkin melko pian omistukseeni siirryttyään. Samaa sukulinjaa olevia koiria on Suomessa jokseenkin paljon, Kepan emon pentueveli Romppu on ollut ahkerasti suvunjatkamishommissa ja myöskin Kepan veljeä on jalostukseen käytetty yhden pentueen verran.

Kepa on kiertänyt näyttelyitä sen verran, että sillä on kasassa Suomen muotovalioon tarvittavat näyttelysaavutukset mutta koiraa ei ole käytetty luonnetestissä, joten muotovaloiksi se ei ole tullut. Kepa on kuvattu luustoltaan terveeksi parin vuoden iässä, silmät on myöskin tutkittu terveeksi useampi vuosi sitten ja TgAa testikin on ollut negatiivinen. Hampaat ovat olleet Kepan heikko kohta ja siltä onkin useampi hammas poistettu sen hammasteltua metalliverkkoa.

Kepa on ollut varsin mukava koira ja helpoksikin sitä voi sanoa. Arcon kanssa ne ovat muodostaneet erittäin sopuisan kaksikon, ehkäpä niiden luonteet täydentävät toisiaan. Oksin Kepa otti heti siipiensä suojaan ja on näihin päiviin asti toiminut Oksille emon korvikkeena. Viime viikkojen aikana Oksi on aikuistunut niin, että Kepan päivittäiset hoitotoimenpiteet esim. Oksin korvien puhdistus, on jäänyt päiväohjelmasta pois. Kepalla on ollut erittäin pitkä pinna niin Arcon mörmötyksiin kuin Oksin pentuajan toilailuhin. Samaten Kepa on ollut mukava kaveri meillä vieraileille koirille.

Kepaa on meillä olo aikana koulutettu operantisti ja se on varsin innokas uusiin juttuihin. Se on myöskin erittäin mukava lenkkikaveri ja tuntuukin, että sille superjuttu on päästä kanssani kahdestaan lenkille. Se on minun musta varjoni, makaa jaloissani jos se vain on mahdollista  ja joka ilta  käy nukkumaan jalkopäähäni. Useimmiten se myös aamulla herää sänkyni jalkopäästä.

Valitettavasti viime aikoina Kepalla on alkanut tulla esiin vanhuuden vaivoja, silmät täytyy tutkituttaa uudestaan ja todennäköisesti kuvauttaa etujalat. Kepa on vanhentunut vuodessa selkeästi Arcoa enemmän. Nykyään pihalla näkee usein, että Arco käy lipaisemassa pariin keraan Kepan päätä...

Arcoa kuvailin samanlaisessa 7- vuotis postauksessa erään raskaan rokin biisin sanoin. Jos Kepaa pitäsi jonkun kipaleen sanoin kuvailla, niin se olisi vanha suomalainen rakkauslaulu "Nukke pieni mun, sinuun rakastun aina yhä uudestaan. Ethän koskaan luontain lähde, oothan aina vierelläin, hyvä olla on näin...."




Ja sitten hieman tämän päivän touhuilua eli Rölleilyä :).

Viime yönä täällä oli ukonilma ja kova sade. Koirat nukkuivat suht levottomasti ja haukahtelivat ukkosen jyrinälle. Rölli nukkui minun kanssani, välillä sängyn alla ja välillä vieressä. Pääsääntöisesti se oli sitä mieltä, että minun ei tarvitsisi nukkua olleenkaan vaan voisin rapsuttaa sitä mahasta :D. Yö oli suht kuuma eikä ihme että Rolliä ei nukuttanut. Uusi paikka ja kaikkea.

Aamulla heräiltiin jo kuuden maissa, käytiin ulkona koko porukka ja koirat saivat aamusapuskat. Jatkettiin vielä unia hetki ja sitten mentiin taas pihalle. Itse lueskelin kirjaa ja koirat touhuilivat pihassa omiaan. Rölli keksi, että Oksi uskoo selkeästi helpommin murinaa kuin ilman napsuttelua. Ei tainnut corgipoikaa tietää, että holskujen leikkeihin hammastelu kuuluu ollennaisena osana. Koska näytti siltä, että porukalta oli veto lopussa käytiin sisällä nukkumassa päiväunet. Nyt Röllikin nukkui niin sikeästi että tuhina senkuin kuului. Mukavaa, että rentoutui noinkin hyvin.

Kävin kävelemässä Röllin kanssa  metsälenkin ja vein sen sitten kotiinsa. Kotipihalla odottelikin jo Nella-corgi ja Rölli oli iloinen jälleennäkemisestä ; ei holsku corgia voita leikkikaverina, corgi on sentään aina corgi,  luulen Röllin ajattelevan :). Nellan olisi ensi viikonloppuna tarkoitus tulla kyläilemään ja katsastetaan miten yhteiselo tällä kokoonpanolla luontuu. Alla kuvia tältä aamulta:).







Ps. uusille blogin lukijoille tiedoksi, että mulla on jonkisortin lukihäiriö ja teksteissä on paljon virheitä sen vuoksi. Varsinkin jos olo on väsyneempi enkä jaksa skarpata mutta toivotaan että olennainen tekstistä selviää.

7 kommenttia:

  1. Voi vitsit noi corgit on vaan niin kivoja otuksia :] Joskus vielä mulle tulee sellainen, mutta onhan mulla toi corginpuolikas vähän auttamassa kuumeilua :]

    VastaaPoista
  2. Hyvin saa selkoa,kiitos kaunis Eija sulle viikonlopusta:)!

    VastaaPoista
  3. wonderfuldogs: tämän yhden Röllin perusteella sanoisin, että varsin persoonallisia, erittäin mukavia koiria :).

    Mila: hyvä juttu että saa selkoa. Ilo oli kyllä kokonaan minun puolellani, joten älä turhia kiittele :).

    VastaaPoista
  4. Myöhästyneet Synttäri Onnittelut Kepalle :)

    VastaaPoista
  5. Mitä materiaalia koirankopin katto on? Kivan näköinen koppi siis, meille tulee rakenteille ja jotain tollasta on ajateltu.

    VastaaPoista
  6. Lautakatto on päällystetty ihan tavallisella kattohuovalla. On kestänyt tosi hyvin koirien hyppelyt yms. kun ajatellaan että koppi on jo reilut kuusi vuotta vanha.

    VastaaPoista