perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kanoja ja datan keräämistä

 
 Aluksi koirien touhuja tältä illalta. Meno on varsin raisun näköistä, ainakin jos kerkeää painaa kameran nappia oikeassa kohtaa.

 
 Aikuisosasto osaa ottaa rauhallisestikin, kuten kuva Kepasta osoittaa.


 
 Alla kuvat, jotka mielestäni hyvin osoittavat Arcon kaksiajakautuneen persoonan...

 
Ja sitten itse asiaan eli kolmanteen koulutuspäivään. Tänään tehtiin kolutussuunnitelma ja saatiin tehtäväksi koulutuskirjanpidon tekeminen yhdestä vallitusta käytöksestä. Datan kerääminen pitää pitää yksinkertaisena eli kuvaile kriteeri yhdellä sanalla tai lauseella. Kysy yhdellä lauseella, vastaa vain yhdellä sanalla tai numerolla. Esiin tuli myös videoinnin hyödyt, varsinkin jos koulutat yksin ilman avustajaa.
 
Itse valitsin seuratavaksi käytökseksi noutokapulan siirtämisen kupista toiseen. 1. kriteeri: kana nostaa kapulaa, 2.kriteeri: kana kääntää päätään vasemmalle ja 3.kriteeri: kana pudottaa kapulan toiseen kuppiin. Todennäköisesti joudun lisäämään kriteereitä noiden edellisten väleihin mutta se nähdään huomenna.
 
Tänään vahvistin rataa ja sainkin molemmat kanat kulkemaan radan yhdellä vahvisteella. Rata vaikuttaisi siis olevan kunnossa.
 
Lämmin kuuma erottelu: on siinä vaiheessa että kana nokkaa kuummaa kohdetta kylläkin mutta joudun kohdistamaan nokkausta nappulaan eri kulmasta, että nappula putoaisi tasolta. Tätä aloitettiin harjoittelemaan tänään. Nokkiminen on kanalle lajityypillistä käytöstä eli sen esiintuominen ei todellakaan ole ongelma vaan nyt harjoitellaan oikeaa nokkaisukulmaa ja tarpeeksi voimakasta nokkaisua.
 
Noutokapulan työntäminen pois tasolta: harjoiteltiin irtotason päällä sen puoleisessa pöydän päädyssä jossa tehtävä tehdään. Meni joten kuten, kanan tarttuminen kapulaan on todella vahva ja lähti kapula suussa juoksemaan pois paikalta. Nyt pitäisi saada aikaan tönäisy...homma jatkuu.
 
Kosketusalusta: on hyvällä mallilla ja se tullaan huomenna liittämään joka harjoittelukerralla radan jatkoksi. Ainoastaan kosketusalusta tullaan kääntään pöydän mukaiseksi eli alustan pitkäsivu on pöydän pitkän sivun mukaisesti syystä että kana havaitsee paremmin seisovansa alustan päällä. Palkka alustan päältä.
 
Värierottelu (autot): vaiheessa, kuuma kohde on vahva, huomenna lisätään muut eli tehdään erottelu.
 
Kuminauhan veto: hyvällä mallilla. Tehtiin irtotasolla pöydän päässä ja vahvistetiin poistumissuuntaan.
 
Kapulan siirto kupista toiseen: Onnistumisprosentti muistaakseni 50%, hyvällä mallilla ja jatketaan huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti