torstai 20. kesäkuuta 2013

Oksi toipilaana

Oksi kävi tänään kastaraatiossa tässä oman kylän eläinlääkärillä. Palailtiin juuri kotia ja nyt poika nukkuu törppö päässä omalla petillään. Oksi sai kotiin tultua vähän kissan ruokaa kun on viimeksi syönyt aamulla. Poika ei olisi millään malttanut toimenpidettä varten nukahtaa ja herääminen tapahtui tosi nopeasti. Sain olla paikalla toimenpiteen aikan ja yllättävää oli kuinka vähä verinen juttu oli. Oli mukava, että sain jäädä katselemaan. Ainahan noista jotain oppii...Kivespussit jätettiin paikoilleen koska olivat niin kiinteän oloiset, surkastuvat sitten aikaan huomaamattomiksi.

Eläinlääkäri katsasti samalla Oksin korvat kun meiltä jäi taannoin jälkitarkastus käymättä. Korvat olivat terveet ja hyvännäköiset, toisessa oli pientä kökköä tärykalvolla ja se putsattiin sieltä pois samalla.

Oksi sai viiden päivän antibioottikuurin, ja tarpeen mukaan annettavan kipulääkeen. Se sai myös pistoksena kipulääkettä.

Tämän illan ja ensi yön pidetään Oksi erillään Arcosta ja Kepasta, saa pikkupoika heräillä ja kerätä voimia ihan rauhassa. Kepa on kovin huolissaan kun ei ole päässyt Oksia moikkaamaan.

Pari kuvaakin otin meidän pönttöpäästä mutta kameran piuha on hukassa...

3 kommenttia:

  1. Kiitos :). Katsotaan, että vaikuttaako koiraan millään tavalla, olisin tyytyväinen jos tuo ylimääräinen söheltäminen vähän lientyisi :). Toi ei ollut kastraation syy vaan se että naapurissa on pari narttukoiraa, ja turhan innokas tuo Oksi on Kepan perään vaikka narttu on sterkattu.

    VastaaPoista
  2. Ajattelin soitella, mutta käyhän tämä näinkin eli toipumista Oksille. Ja toivottavasti poika alkaa saamaan enemmän lihaksia ympärilleen tuon operaation jälkeen. Meidän Oko-poika on varmasti jotenkin "vinksahtanut", se on ollut kuin enkeli muutaman päivän. Ei uskoisi, että se on ollut Rajaseudun Rambo ym. ym. Jos se jää tuollaiseksi, niin mehän olemme saaneet lottovoiton. Luulen kuitenkin, että tämä on vain väliaikaista ....

    VastaaPoista