torstai 13. kesäkuuta 2013

Toinen päivä kanoja


 Koirat ovat iltaisin olleet aika väsyneitä. Ilmeisesti uusi paikka ja Okon ilmestyminen porukoihin väsyttää. Oksia väsyttää Okon kanssa leikkiminen,.Arcoa väsyttää kun se joutuu tarkkailemaan, että kukaan ei vaan vahingossakaan hipaise sitä ja Kepa väsyy kun pitää olla skarppina että ei vaan rähinöitä synny.

 Koirat ovat käyneet isäni kanssa metsässä lenkillä pariin otteeseen päivän aikana ja viettäneet säiden salliessa aikaa pihalla. Toissa iltana tein niiden kanssa kartion kiertoa, lähinnä oli ajatuksena viritellä omia taitoja kanoja silmällä pitäen.


                                           Väsynyttä porukkaa...

  Tänään kurssilla jatkettiin välineiden kokeilua ja radan vahvistamista. Itselleni oli selvillä jo mitä käytöksiä radalla tulen tekemään joten jaoin oman aikani sekä radan vahvistamiseen että tiettyjen käytösten vahvistamiseen.

 Rata näyttää tältä. Ja omassa pläänissäni käytökset tapahtuvat radan molemmissa päissä olevillä tasoilla sekä pöydällä radan lopussa. Rata menee kummallakin kanalla kolmella vahvisteella, tiettyihin osuuksiin pitää vielä saada varmuutta. Toinen kanani on sellainen rauhallinen tarkkailija ja toinen muistuttaa sähikäistä eli on niissä kanoissa eroja. Tarkkailijan kanssa on helppo toimia mutta sähikäisen kanssa on varottaja tiettyjä seikkoja, se esim. mieluusti lentää.

                                                               Tarkkailija
                                                                  Sähikäinen

Kolutusjaksot ovat olleet tehtävästä riippuen joko 30 sekunttia tai minuutti. Rataa on tehty kolmesta viiteen kertaa peräkkäin per kana. Carita on laskenut tietyissä tehtävissä vahvisteiden määrää, joka siis pitää olla 12 kertaa minuutissa eli joka viides sekuntti, varsinkin kun kolutetaan uutta asiaa.

Huomenna on ohjelmistossa kolutusuunnitelman teko, joka on itselläni se heikko kohta. Tätä neloskurssillä tehtävää käytösketjua on mahdoton toteuttaa ilman suunitelmaa ja kirjanpitoa. Ja nämä asiat ovat tehokkaassa eläintenkolutuksessa jotta käytöksissä päästään eteenpäin ja koulutus on nopeaa.

Tämä neloskurssi on todella mielenkiintoinen ja ainakin itsestäni tuntuu, että moni koluttamiseen vaikuttava asia on itselleni sisäistynyt. Ainakin tuntuu, että jotain on tullut tehtyä oikein. Esim. kuinka valtavan tärkeä asia on palkan suunta. Oikeaan paikkaan toimitettu palkka nopeuttaa todella, todella paljon kolutettavan käytöksen oppimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti