torstai 27. kesäkuuta 2013

Kuulumisia, ajatuksia ja ihmettelyä

Oksi huilaamassa kastraation jälkeen.

                                                  Kepa huolissaan vahtimassa Oksia .


Olin tänään yhteydessä eläinlääkäriin Oksin kivespussien turvotuksesta. Elli oli sitä mieltä, että katsellaan vielä antibioottien kanssa kun pussit eivät kuitenkaan ole lisää turvonneet. Tikkien poisto on ensi tistaina ja sitten tsekataan tarviiko tehdä muita toimenpiteitä. Kävin hakemassa antibiootteja lisää ja sain kokeiluun koirille ns. palautusjuoman esim. treenin tai pitkäkestoisen liikkumisen jälkeen. Annoin juoman koirille ruuan jälkeen ja hyvin näytti maistuvan. Voisi sopia helteillä koirien juottamiseen normi veden lisäksi.

Kun Oksin kunto on turvotusta lukuunottamatta ok, meille tulee lauantaina yökylään Rölli-koira. Rölli on tuttavani 1, 5 vuotias corgi uros, jonka on tarkoitus tulla heinäkuun puolella meille hoitoon pariksi viikoksi. Nyt Rölli tulee ikäänkuin tutustumaan meihin :).

Tässä taannoin oli Lemmikkipalstalla mielenkiintoinen keskustelu pk holskuista. Joku rodusta kiinnostunut kyseli koirista ja aika monessa vastauksessa ihmeteltiin pitkäkarvojen käyttäymista esim. näyttelyissä. Näitä oli nähty räyhäävän kehän laidoilla ja muutamassa vastauksessa ihmeteltiin myös koirien omistajien kuntoa yhdessä ulkomaailla olleessa näyttelyssä. Jep, jep. Ja samaan aikaan useampi kuin yksi kasvattaja kirjoittellee eri foorumeilla/facebookissa etteivät heidän kasvattinsa räyhää misään ja milloinkaan. On se sitten kumma, että mistä niitä räyhääviä koiria sitten sikiää...Ja asiasta toiseen, mun mielestä koiranäyttelyt ja alkoholi eivät sovi yhteen missään muotoa. Ja koska olen nipo, eläimet ja alkoholin käyttö ylipäätään on mun mielestä vähän niin ja näin.

Olen pitkään mielessäni pohtinut tuota koiran osittaman agression ja kolutustavan /palkan yhteiskombinaatiota. Kyselinkin tuolla Workshop nelosessa, että onko asiasta tehty jotakin tutkimusta. Tämänkaltaista tutkimusta (siellä olleiden ihmisten mukaan) ei ole tehty mutta oli puhetta tuosta palkkaamisesta. Totuushan on, että ruoka rauhoittaa koiraa. Saalis/pallopalkassa tulee vahvistettua montaa seikkaa jonka voi liittää agressiivisen koiran käytökseen- suun avaamisen, kiinni tarttumisen jne. Tottahan toikin kun asiaa oikein ryhtyy miettimään. Kynnys tietyntyyppiseen toimintamalliin vahvistuu vaikka ajatus takana onkin positiivinen.

Mun tekisi mieli hankkia pari gerbiiliä ja kokeilla miten niitä saisi koulutettua :) ja sitten halaisin kesätöihin vaikka Ranuan eläinpuistoon :D. Kaikenlaisia mielihaluja sitä ihmisellä onkin.

Ps. nyt mulla on kaksi kameranjohtoa, yksi tuli postissa ja toinen löytyi omasta laukausta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti