perjantai 29. maaliskuuta 2013

Perjantain puuhat

Montako koiraa löydät kuvasta?
 
 
Aamulla herättiin koirien kanssa jo heti viiden jälkeen. Aamuruuan jälkeen kävin Oksin kanssa ensin lenkillä, lähdettiin jo jonkin verran ennen kuutta. Saatiinkin lenkkeillä todella hienossa aurinkoisessa aamusäässä ihan keskenämme, hiljainen oli kylätie. Sitten käytin Kepan lenkillä ja Arcon lenkityksen jätinkin  Karille. Arco oli saanut painia naapurustossa asuvan tolleriuroksen kanssa. Karin luottamus Arcoa kohtaan, että mitään tappelua ei tule, on kyllä varsin ihailtavaa. Aikaisemmin kun tollerilla ja Arcolla ovat vähän menneet ns. sukset ristiin. No, mitä tästä opimme; yrittänyttä ei laiteta eikä parista ensireaktiosta kannata olla moineskaan.

Poikien energian purkua aamutuimaan.
 
Pyörittiinkin pihalla aikamoinen tovin. Koirat kyttäsivät lintuja ja minä kuvasin koiria.
Arcolla on kiire katsomaan lintulaudalle, että onko siellä ketään.

Tuolla niitä on, ihan varmaan.


Joo, siellä niitä on, ihan selvästi.


Sitten ajelinkin taas katsomaan kaverin holskunpentuja. Nyt siellä olikin vastassa oikein tomeria pikkuvahtia. Kovasti olivat pennut kasvaneet. Makasin siellä lattialla pitkin pituuttaani pikkupetojen purtavana :). Parisen tuntia siellä hurahti ja varmasti olisi mennyt pidempäänkään mutta aamuheräämien alkoi painamaan ja pitkin ottaa päiväunet kotona.

Tehtiin keittiöhöppää. Aloitettiin kohdekosketuksella 1x10 sarjat per koira. Merkille menoa viidestä metristä 2x2 sarjat per koira. "Odota"-käskyn harjoittelua:
 Arco; "sivu"-käskyllä sivulle istumaan, kävelin parinmetrin päähän, naksausa ja kävelin koiran sivulle ja palkkasin siinä. Näitä 1x5 sarja.
Kepa; ei maltasi jäädä odottamaan vaan lähtee helposti mukaan. Eli tehtiin niin, että "sivu"-käskyllä koira sivulle istumaan, otin vaan pari askelta ja palasin sivulle ja palkka siinä. 1x5 sarja. Lisäksi tehtiin edessä istumisessa niin että peruutin koirasta kauemmas, naksaus ja kävelin takasin koiran eteen ja palkkasin siinä. 1x5 sarja.
Oksi; "sivu" käskystä jätin koira istumaan ja kävelin noin 5 metrin päähän, naksaus ja palasin takaisin koiran sivulle ja siitä palkka. 1x5 sarja. Oksin kanssa tehtiin myös jo kestoa "odota"-käskyyn. Lisäksi otettiin muutama istu, nouse, maahan- erottelu niin että olin n. 5 mertin päässä koirasta. Näitä tehtiin pari sarjaa.

Illansuussa ajelin Oksin kanssa ABC;n pihaan autoja ihmettelemään. Autoja pörräsi parkkipaikalla ja kutostielläkin oli liikennettä kohtalaisesti. Oksi ei ollut autoista juurikaan kiinnostunut, ja jos osoittikin kiinostusta, niin "jätä" -käsky sai sen luopumaan autosta. Oikein hieno juttu :). Leikkiminen ei kyllä onnistunut vaikka lempparilelu olikin mukana. Tätä täytyy vielä työstää. Varmasti asiaan vaikuttaa sekin, että leikkimistä ei ole juurikaan käytetty palkkana. Leikki on ollut vaan leikkiä ja vaikka sitä on harrasteltu, niin kuitenkin ihan painotuksella.


 
Myönnetään nyt täälläkin, että tuleva MH-testi mietityttää tuon vapaanapidon suhteen. Totesinkin kaverille, kun pentuja kävin katsomassa, että pankoin nyt ihan kypällä ja sitten itse testissä olen ihan cool. Ja näin siinä tulee tapahtumaan, jos itseäni yhtään tunnen.
 
Tää röllipeikko joutuu saksittavaksi ja harjaukseen viikonlopun aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti