lauantai 23. maaliskuuta 2013

Oksi aktiivisena ja höpinää kasvatuksesta


Penkasin tässä eräänä päivänä aitassa koirien tarvikkeita. Tarkoituksena tsekata, että olisko varastossa sopivaa nahkaista kaulapantaa perinteisellä solkikiinityksellä koska Oksi tulee sellaista tarvitsemaan, en meinaan luota tuohon kiinitykseen joka käytössä olevassa pannassa on. Tarvikkeiden joukossa oli Oksin vauva-aikainen narulelu, joka onkin ollut viime päivien hittilelu. Oksi kuljettelee sitä mukanaan sisätiloissa. Löydettiin vielä oikein jämerää tekoa oleva iso narulelu joka otetiin käyttöön myöskin.

Tänään ollaan ollut aktiivisia. Heräsin kuudelta ja jo puoli kahdeksalta oltiin Oksin kanssa kaupungissa kävelykadulla pyörimässä. Vajaa tunti ihmeteltiin kaupungin menoa, suht hiljaista oli mutta sopivasti kuitenkin ihmisiä ja niitä autoja. Autoihin ei poika kiinnittänyt huomiota olleenkaan, ihmisen luokse olisi kyllä ollut menossa. Käväisin myös työpaikkalla kun halusin nähdä muistaako Oksi paikan- muisti tietenkin :).

Iltapäivällä ajeltiin Valtterin luo sisäreenihin. Valtterilla oli mukana Suko ja Lupi. Tytöt odottivat vuoroaan kevyhäkissä ja Oksin käydessä pollena katsomassa, että "ketäs täällä on" se sai varsin vakuuttavan murinan ja koko kuonon kattavan irvistyksen Lupilta. Tämän jälkeen Lupi oli aivan ilmaa Oksille :D. Aloitettiin Oksin kanssa ihan käsikosketuksella 1x10 sarja. Sarjojen välissä Oksi odotti häkissä (joka on ostettu Kepalle ja oli pojalle selkeästi liian pieni). Seuraavaksi noin 2 metrin etäisyydellä kosketusalustaa 2x 5 sarjat. 4 metrin etäisyydellä sivusta merkille lähetyksiä 2x5 sarjat. Oksi istui vinoon sivulletulossa mutta en lähtenyt vaatimaan tiivistä istuntaa. Tämän jälkeen pidempi tauko kun Valtteri reenasi Lupin kanssa sivulle tuloa ja luopumista. Oksi vinkui vähän mutta ei onneksi haukkunut.

Tämän jälkeen aika pitkä pätkä vierellä kävelyä ilman hihnaa. Pientä haahuilua mutta tuli kutsuttaessa heti takaisin. Muutama eteen istuminen ja edessä maahanmeno. Otettiin Oksi ja Lupi hihnaan ja seurautettiin kumpikin omalla puolella treenitilaa. Tää meni erittäin, erittäin hyvin Oksi ei ollut tippaakaan kiinnostunut Lupista :)

 Lopuksi vielä Valtteri leikitti Oksi isolla narulelululla. Oksi kyllä oli menossa mukana, hyppi ja juoksi lelun perässä kun heiteltiin sitä toisillemme mutta taisteluleikkiin se ei Valtterin kanssa lähtenyt. Mun kanssa vähän veti lelua. Oli oikein kiva reenihetki. Valtteri totesi, että Oksi oli paljon rauhallisempi kuin aiemmin ja jaksoi keskittyä paremmin. Sanoi koiran kyllä alkavan leikkimään mutta lelu pitäsi olla ehkä toisenlainen ja vähän herättelyä kaipaisi myöskin. Itse luulen Oksin olleen tässä vaiheessa jo vähän väsähtänyt päivän jutuista mutta not bad, not bad :)

                                                  "Kyllä mäkin osaan näin nukkua"

Aamullisen kaupunkikävelyn ja iltapäivän reenien välissä käväisin katsomassa kaverin holskunpentuja. Mikäänhän ei ole niin söpö kuin koiranpentu ja varsinkin holskun sellainen :). Paljon tulee tuttujen kanssa tietenkin höpistyä koirista ja niiden kasvattamisesta, sen enempiä ottamatta kantaa kasvattajien "punaisiin lankoihin" tai linjauksiin, tuli taas mieleen että kasvattajana olo vaatii hyvää hermorakennetta ja kovuutta. Näin koiratermeillä sanottuna. Ja mitkään piirit eivät ole niin pienet kuin rotupiirit. Kuka on sanonut mitkäkin ja mistä ihmeestä se on sen kuullut jne. jne. Onneksi, onneksi en ole kasvattaja. Vaikka mulla on erittäin selkeä oma ajatus rodun viemisestä eteenpäin :) niin hermorakenne ei hommaa kestäsi.

Mutta pentuihin palatakseni, poika oli varsinainen potkylä :) ja vihreäpantainen tyttö kiinni mun housunlahkeessa. Vihreäpantainen myös seurasi selvästi puhetta kun nostin sen syliini- se tapitti naamaani ja kallisteli päätään kun juttelin sille. Mun mielestä siinä oli selvästi tätinsä Kepan näköä :D. Muut tytöt olivakin untenmailla joten niihin en kerinnyt sen enempiä paneutumaan. Pennut ovat kyllä ihania :).

                                                                   "Istuu...kaikki"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti