keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Holskuja siellä, holskuja täällä ja varsinkin Prisman parkkihallissa


Aloitetaan postaus kuvalla josta näkyy kuinka meillä taataan ruokarauha joka koiralle. Arco syö aidan takana siksi, että se vahtii ruokaansa kissoilta ja muilta. Oksi syö aidan takana että se rauhoittuisi syömään. Kepa syö ilman aitoja koska se ei välitä kissoista ja se rauhoittuu syömään aina.


Teetin paikallisessä liikkeessä tälläisen pakkasenkestävän varoitustaululun. Aiemmin meillä oli eläinkaupasta ostettu varoituskyltti jossa oli parin belggarin kuvat mutta nyt sitten sain liimattua nuo oikean rodun kuvat kylttiin. Kävelyportin kyltissä onkin  pitkäkarva holskun kuva oikein väillisenä. Tosta tekstistä myyjän kanssa käytiin vähän humoristinen keskustelu, hän halusi tietää, että varmasti sitten liimaan kyltiin koirien kuvat ;)

MH-testi lähestyy...joten käytiin tänään Oksi-maalaiskoiran kanssa pyörimässä vähän eri ympyröissä. Ajettiin Cittarin (joka on nyt tyhjillään) parkkipaikalle tarkoituksena leikittää koiraa. Oksi oli vetovyössä kiinni 8 metrin jälkiliinassa (varoiksi koska vieressä menee muutama vilkasliikenteinen tie). En tiedä olisko pitänyt itkeä vai nauraa. Ilman liinaa koira olisi varmaan hilpassut paikalta. Patukasta se ei kiinostunut pätkääkään. Tuli kyllä luo käskettäessä mutta näki että kaikki muu oli kiinnostavampaa ja koska liina ei antanut muuta mahdollisuutta. Ehkä mä olen sitten tyytyväinen että koira olisi edelleen tallessa MH-testin jälkeenkin, mitään kummempaa en siltä odota.

Koska oltiin ihmisten ilmoille ajeltu niin hyödynnettiin Prisman parkkitaloa. Lähinnä tuota "jätä" treeniä suhteessa autoihin. Tää menikin sitten jo paljon kivemmin. Koira toimi oikein kivasti ja suhtautui autoihin hyvin. Ihmiset kiinnostivat mutta suu pysyi kiinni koko ajan ja tästä olen erittäin tyytyväinen. Oksita näki, että tilanne oli uusi mutta pystyi kyllä syömään koko ajan eli ei ressannut liikaa.

Ohjelmistoon otetaan nyt lähes päivittäiset leikkihetket eri ympäristössä ja muutenkin jalkaudutaan tonne kaupunkiin. Parkkihallia hyödynnetään edelleen.


Kävin tänään ostamassa kissoille ruokaa eläinlääkäriltä ja mitäs siellä näinkään. Lyhytkarvaisen holsku uroksen. Katselin ensin, että mikäs se siellä irvistelee. Luulin ensin että koira oli brindle cane corso :D, mutta hoskuhan se olikin. Oli ihan pakko käydä jututtamassa koiran kanssa ollut miestä ja kysellä minkä kennellin kasvatti koira on. Mies kertoi koiran olevan pari vuotias, kennelin nimeä ei muistanut mutta Jyväskylän suunnaltä kuitenkin. Koira ei kuulemma ollut hänen mutta samalla omistajalla on myös 9 vuotias lyhytkarva. Harvoin kun näitä näkee niin pitää aina pyrkiä juttusille :D.

3 kommenttia:

  1. Hei hetkinen! Jyväskylän suunnilta, pari vuotias, irvistelee... Onko tää meidän pentueesta? :D

    Kirsikan sisaruksista joku? Dark'un's on Jyväskylässä, pennut on täyttäneet 13. päivää 2-vuotta ja ainakin meillä vieraille mielellään irvistellään :P Voisikos muuten kyseessä olla Dar'un's Keizer-Filmester? Se pentu meni yhdistelmän isän (joka on syntynyt vuonna 2002) kanssa samaan kotiin.

    VastaaPoista
  2. Varmaankin joo :D. Tuli heti mieleen että Darkùn`s pentuja se oli kun Jyväskylä mainittiin. Paljon oli samaa näköa Kirsikassa :) ja vaikka eka luulin sitä cane corsoksi:D niin oli kuitenkin urokseksi aika sutjakka ja kevytrakenteisen oloinen. Käytös oli aika holskumaista :D.

    VastaaPoista
  3. Kirsikkaa on tituleerattu viime aikoina tukevaksi, joten kai veli voi sitten näyttää cane corsolta ;) Olisipahan ollut jännä tietää oliko varmuudella veli kyseessä!

    VastaaPoista