perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kuulumisia

Tiistaina Oksi pääsi reeneihin. Vähän mietitytti, että kuinka poika jaksaa keskittyä mutta meni hienosti. Tehtiin kosketusalustaa etäisyydellä, samaten opetin Oksin laittamaan etujalat kumollaan olevan pesuvadin päälle. Tästä olisi tarkoitus lähteä palkkaamaan koiraa aina kun se liikuttaa takajalkojaan. Tavoite on, että koira pitää etutassut vadilla ja kiertää vatia liikuttaen takajalkojaan. Tällä puolestaan saadaan koiran takapään hallintaa paremmaksi ja on avittavaa reenia sivulletuloon. Aivan harjoitusten aluksi otettiin Oksin kanssa "luopumista vieraasta koirasta" eli Oksi oli pitkässä hihnassa, ja aina kun katsoi tai yritti liikkua toista koirakkoa päin, kutsuin sitä ja liikuin poispäin. Palkkasin koiran kun se tuli luo ja kehuin kovasti. Oksi on aika perso poika kehuille :). Lopuksi taisin tehdä luopumista nameista, jos nyt muistan oikein. Luopumista teen oikeastaan sen vuoksi, että haluan vahvistaa "jätä" käskyä. "Jätä" kun Oksin kohdalla korvaa "ein". "Ei" on mielestäni liikaa viljelty sana koirien kanssa yleisesti ottaen. Ihan reenien lopuksi Oksi pääsi Valtterin rapsuteltavaksi. Ai niin, hampaita katsottiin myös ja otettiin paikalla seisomista.

Keskiviikkona otin mukaan Arcon. Arcon ohjelma oli lähes 100% toisinto Oksin edellisen päivän jutuista, ilman noita näyttelyinin liittyviä juttuja. Arco tykkää kovasti olla mukana tekemässä jotain :). Ekaa kertaa Arcon kanssa oli toinen, vieras koirakko tekemässä omia juttujaan. Arcon kanssa päästiin vadin kanssa jo käskyyn "nouse".

Oksille on opettettu tälllä viikolla sellainen turhanpäiväinen juttu kun "intensiivinen kerjäys". Ko. toiminta pitää sisällää ajatuksen kerjäävästä koirasta + pään painamisen esim. jalkaa vasten, kättä vasten yms. Käskyn alle tätä hömppää ei ole tarkoitus viedä. Kerjääminen näyttää vaan niin hassulta, ja Oksi osaa jo lisätä painetta pään pitämiseen eli jos herkkua ei ala tippumaan, päätä painetaan jalkaa vasten kovempaa. Koko homma on opetettu koiralle palkaamalla sitä sanallisella kehulla ja satunnaisella lipaisulla turkkilaista jogurttia (joka on muuten Oksin top tenissä aika korkealla). Tämä oli tälläinen ns. kokeilu juttu eli toiminta napattiin kiinni satunnisesta teosta ja siitä lähdettiin palkaamaan. Halusin katsoa, että onko sanallinen kehu lähes yksinään niin palkitseva koiralle, että sinne korvien väliin jotain jäisi. Olihan se, joten "eläinkoe" katsotaan onnistuneeksi :). Oksi on itse yleistänyt ko. toiminnan. Käyttää sitä menestyksellisesti esim. Karin herättämiseen :D. Kari totesi yhtenä aamuna, että "Oksilla on kummallinen tapa toimia- se laittaa päänsä rinnalleni ja selkeästi pikkuhiljaa alkaa painaa päätä enemmän rintaa vasten".

Olen tilannut kaikille koirille hieronta ajat huhtikuulle. Ensi viikolla on meillä treenitauko ns. pääsiäisloma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti