maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kotireeniä

Hauska video porosta :), toivon vaan, että se on kesään menessä löytänyt jonkun muun kivan paikan himmailla :). Voin vaan kuvitella Arcon ja Kepankin reaktion :D. Oikeastaan videossa tuli esille monia eläinkoulutuksen perusjuttuja, joten siinä nähdään taas, että lainalaisuudet pätevät joka eläinlajiin.

Tehtiin koirien kanssa keittiöharjoituksia. Eli Arcon kanssa laatikkoa eli tasun laittamista laatikkoon. Yritin pitää kriteerinä molempien etutassujen laatikkoon laittoa mutta kriteeri venyi ja paukkui. Ilmeisesti Arcoa hirvitti se, että laatikko luisti jonkin verran matolla. No, tehtiin muutamat maahan menot. Ja yksi satsi seuraamisesta istumaan settiä. Värierottelua tehtiin myös mutta sekä Arcolle että Kepalle on tehty niin paljon tassukosketusjuttuja että nenällä koskettaminen alustaan (pakastusrasian kansi) oli vaikean tuntuista. Se tassu meinasi väkisin tulla jossain vaiheessa mukaan. Kun aloin sammuttaa tassukosketusta Arco länttäsi takapuolensa lattiaan eikä tehnyt sitten mitään, sammui totaalisesti  kaikki tekeminen :D.

Kepan kanssa tehtiin pari pitkää sessiota maahan menoa. Sekä värierottelua, se tassu pyrki mukaan tässäkin. Erona Arcon ja Kepan kanssa on se, että Arco ei sitten tee mitään ja Kepa rupeaa sähläämään ja piippaamaan, jos alan väärää toimintaa sammuttamaan. Lopuksi tehtiin käteen kosketusta muutama setti, että jäi sekä koiralle että itselle hyvä mieli :)

Oksin kanssa aletttiin hioa maahan menoa. No, jos olisin ollut järkevä olisin käyttänyt sen ensin pihalla asioillaan :D. Kuka sitä jaksaa keskittyä kun on ns. isompi hätä. Otin kuitenkin pari kertaa jalka avun kanssa, sen jälkeen pelkkä käsiapu ja päästiin siihen, että Oksi teki pari maahan menoa ilman käsiapua pelkällä "maahan" käskyllä. Meni joten kuten mutta ensi kerralla varmasti paremmin. Tehtiin lopuksi muutama seuraamisesta istuminen, koira istuu vieläkin liian eteen eli palkka tulee liian edestä, pitäsi palkata taaemmas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti