maanantai 5. maaliskuuta 2012

Onko holsku kuin kana?

Ajatus tulee välillä mieleen...Kriteeriä pitäsi nostaa nopeasti...Koira lähtee nopeasti hommailemaan omiaan- täähän osataan jo...

Tänään tehtiin Oksin kanssa sivulletuloa. Seisoin niin, että tolppa jäi vasemmalle puolelleni. Tällä oli tarkoitus saada Oksi istumaan suoraan, sillä kun on tapana kyllä tulla sivulle ja kääntää peräpäänsäkin mukavasti mutta istumaan se tulisi mielellään klo. 10 kohtaan. Annoin koiralle käsiavun mutta istu-käsky jätettiin nyt parin ensimmäisen keraan jälkeen pois. Katsottiin tarjoaako Oksi istumista käännöksen jälkeen. Tarjosi kyllä ja vieläpä suht oikeaan kohtaan. Käsiapua pitäsi seuraavaksi häivyttää ja lisätä sivulle-käsky. Oksi palkattiin pallolla. Tehtiin tolpan vieressä muistaakseni kolme kuuden sarjaa. Tämän jälkeen laitoin Oksin häkkiin. Häkittämisen tarkoitus on antaa koiralle ajatustauko ja rytmitää harjoitukset.

Koska ollaan huomattu, että kannataa tehdä paria eri asiaa, että koiran mielenkiinto pysyy yllä, niin tehtiin flyball-telinettä. Edellisellä kerralla ei Okislle saatu telinettä normaaliin ylä asentoon mutta nyt aloitettiin rokeasti siitä että teline oli valmiusasennossa. Oksi painoikin kosketuspintaa tassullaan heti. Tässä nähtiin sekin asia, että koiran sisäistää asioita silloinkin kun sitä ei aktiivisesti kouluteta eli prosessoi, hienosti ilmaistuna :). Eli taukoja niin lyhyitä kuin päivienkin mittaisia tarvitaan. Tätä harjoitusta tehtiin kymmenen kerran setti.

Lopuksi otettiin vielä sivulletuloa muutaman kerran ns. ilman tolppa apua. Tehtiin pieni pätkä seuraamista ja kaksi kuuden settiä nenäkosketusta tolpassa olevaan merkkiin. Tätä ei ole harjoiteltu aikaisemmin mutta hienosti hoksasi. Nenäkosketuksesta palkattiin ruualla, muissa pallolla. Olen välillä antanut namin palkioksi pallon luovuttamisesti ja välillä pallon kanssa on hieman taisteltu (kyseessä siis narupallo).

Oksin kanssa harjoitussetit on pidetty hyvin lyhyinä, varmaan pisimmillään viiden minuutin mittaisina. Tämän jälkeen tulee tauko, koira on joko häkissä tai seuraa vierellä. Tänään Oksi oli harjoitustilassa irrallaan ja häriönä häkeissä kolme koiraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti