perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kuulumisia

Sunnuntain ohitusreeniin pääsi Oksi mukaan. Oltiin sisätiloissa. Aluksi mukana toinen koirakko ja kumpikin teki omaa juttuaan, viimmeisellä kerralla mukana oli kolmantena häiriökoirana Valtterin Suko. Alkussa oli Oksilla pieniä keskittymisvaikeuksia mutta se oli hiljaa koko ajan, haukkuminen on jäänyt pois. Kun alettiin tehdä löysää vierellä seuraamista jaksoi Oksikin keskittyä tosi hyvin. (Meillähän tuo löysä seuraaminen on sellaista vierellä kävelyä välillä kontaktia otaen eli ei toko-tyyppistä seuraamista.) Vissiin murkkupoika ajatteli, että jotain reilumpaa häpeningiä kehiin :).

Muuten ollaan otettu lungisti eikä varsinaisesti harjoiteltu mitään, opittujen juttujen ylläpitoa arjen askareiden lomassa. Ojattujen treenien treenitauko on siis kotioloissakin, ainakin toistaiseksi.

Keskiviikkona oli Arcon hieronta. Aikataulu oli niin tiukka, että jouduin ottamaan koiran mukaan töihin. Tilanne ei ollut mitenkään ideaali, johtuen koirapelkoisesta työkaverista mutta kaiken kaikkiaan päivä meni hyvin. Alkuksi Arco ei olisi halunut mennä alakertaan johtavia rappuja. En saanut sitä menemään raapusiin käskyttämällä enkä houkuttelmalla, en tiedä mistä moinen peikko tuli koska on se samoja rappuja kävellyt ennenkin-ehkä selkä oli kipeä tai jotain. Arco laittoin tiukasti kampoihin murinan kera mutta en voinut jättää sitä liiketiloihinkaan. Nappasin sitä kiinni pannasta ja valjaista ja ajattelin, että talutan sen puoliväkisin alas. Ekalla rapulla koira kuitenkin kiskaisi itsensä irti otteestani ja meni mahalaskua raput alas :(. Ajattelin, että mitähän haavereita sille tuli. Kopeloin Arcon läpi mutta ei aristanut mitään paikkaa. Mentiin rapppuja ylös-alas pari kertaa harjoitusmielessä, ja ajattelin, että ei ainakaan jää mittään kammoja rapuista. Rappujen kulku sujui Arcolta hyvin eikä ongelmia ollut.

Kerran käytin Arcon ulkona työpäivän aikana. Rauhallisesti se häkissä makaili mutta ei kyllä nukkunut yhtään. Käveltiin keskustan läpi autolle. Arcohan ei ole miesmuistiin käynyt keskustassa ihmistenilmoilla. Hienosti käveli kuitenkin vierellä turhia hötkyilemättä. Osasi muuten reitin autolta töihin ja takaisin suvereenisti :)

Hierojalla meni hyvin kanssa. Hierojan mukaan lihasjännitystä ja jumeja oli ainoastaan ristiselän alueella. Etupää oli hyvä. Toista takajalkaa antoi venyttää paremmin kuin toista. Ristiselän jumitus aiheuttaa tuon Arcolle tyypillisen "töpötyskävelyn".  Seuraava hierontakerta on reilun viikon päästä. Katsotaan miltä näytää ja hierontaa otetaan sen verran, että saadaan jumit auki. Tämän jälkeen käydään Arcon kanssa ylläpito hieronnoissa. Tänään aamulenkillä Arcon kävely näytti jo rennommalta, joten tehokasta oli tuo venyttely ja hieronta. Täydensin hierontareissulla eläinten ruokavarastoa: lihoja ja luita sekä Joseran kuivamuonaa sekä koirille että kissoille. Ja koirille herkuiksi kuivattuja kanan helttoja.

Oksi-Poksi on laittanut pihaa kevätkuntoon :). Lumen sulettua hiekalta Oksi on kaivellyt kuoppia sinne tänne. Ruusupensaat ovat saaneet roisilla kädellä harvennusta ja lyhennystä. Ja tuulen mukana pudonneet koivunoksat ovat löytäneet ihan uudet paikat. Kun koiria tarkkailee ikkunasta Oksilla on suussaan yleensä aina jotakin, se on intohimoinen kantaja. Kannettavaksi löytyy usein pallo, risu, lumiköntti yai jäänpala. Arco makailee yleensä rappusilla ja Kepa koirankopin päällä mutta Oksi on liikkeessä koko ajan. Olen antanut sille ruokaakin määrällisesti huomattavasti enemmän kuin toisille. Tosin ruoka on "laihaa" koska en halua sen kasvavan vauhdilla. Esim. koirien syömä Joseran kuivamuona on "vähäiseen energiantarpeeseen oleva ruoka". Oksi näyttäsi olevan jo Arcoa korkeampi mutta selkeästi pentumainen olemus sillä vielä on. Oksi on todella nopea ja ketterä. Juoksukilpailussa se pesee kevysti sekä Arcon että Kepan. Itseni se usein yllättää pihalla pomppaamlla ja tökkäämällä neneällään poskeani. Vaikuttaisi, että sillä olisi noin fyysisesti hyvät edellytykset agikoiraksi.

Meillä on tällä viikkolla käynyt ikkunoiden mittaajaa- ollaan tehty sälekaihdin kauppoja. Samaten meni pyykinpesukone vaihtoon. Koirat olivat navetassa sillä aikaa kun ko. hommia tehtiin. Viihtyivät siellä hyvin, pitäisikin mahdollistaa kesäaikaan niille kulku navettaan- siellä on kesällä mukavan viileää. Navettahan on sisustettu tällähetkellä ns. koiratilaksi. Siellä on sänkyä ja sohvaa ja mattoja lattialla. Tosin olen kuluneen viikon aikan viettänyt paljon aikaa Munanetissä- tekisi mieli ottaa kanoja. Navetta olisi niille oiva paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti