sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kaverikoiria ja kateellisuutta

Treenitauko on nyt ohitse. Tänään aloitettiin normiarki ohitusharkkojen kera. Oksi mukana ja oltiin ulkona aika vikasliikenteisen tien vieressä kävely/pyörätiellä. Meillä oli parina amstaffiuros Aatu. Tehtiin niin, että toinen pari oli paikallaan ja toinen käveli ohitse. Meidän osalta ohitsekävely sujui hyvin. Osansa asiassa olivat Oksin mielestä niin mukavasti tuulen mukana kulkevat lehdet, joita piti jahdata niin intensiivisesti, että toinen koira jäi huomioitta. Koiran hallinta oli omalta osaltani surkeaa eikä koira juurikaan ottanut minuun kontaktia mutta pysyi sentää hiljaa. Paikallaanolo ei sitten sujunut lainkaan... Oksi kiihtyi ihan liikaa ohittavasta koirasta. Viimmeinen setti tehtiin harkkatilassa sisällä. Aatu oli sisällä ja me tuliin Oksin kanssa sisälle, tässä ei mitään vaikeuksia ja kontaktiakin oli seuraamisessa. Lopetin Oksin osalta tähän- saatiin onnistunut suoritus tyynessä mielentilassa.

Pähkäiltiin, että miten seuraava kerta tehtäisiin. Keskiviikon ohitusharkat tehdään ilmojen salliessa ulkona isolla parkkipaikalla suuremmalla eteisyydellä ja vähemmällä häiriöllä. Jos ei ala sujumaan tällä tavoin otetaan käyttöön suunnitelma B.

Lauantaina meillä kävi kylässä perro Leo ja Satu. Leo on yksi Arcon koirakavereista, joka tuli nyt treffaamaan Oksia. Tämä oli eka kerta kun Oksin aikana on meillä muita koiria käynyt. Vähän jännitti, että kuinka pojilla menee mutta hyvin meni. Alkuvaiheessa Oksi yritti Leon selkään mutta rähähdyksestä uskoi, että moiset eivät kannata. Oksia olisi kovin leikityttänyt mutta Leo ei niinkään, Leo mielellään vain käänsi Oksin selälleen tai sitten olisi astunut poikaa. Ei kuitenkaan mennyt kiusaamisen puolelle joten annettiin poikien puuhailla. Huvittavinta oli Leo haukkui niin Oksi juoksi aina viereeni tyyliin "kato mitä toi tekee- haukkuu", ihan kuin Oksi ei koskaan pihalla haukkuisi ;D. Olin ihan varma, että tuon kaksituntisen jälkeen Oksi olisi aivan poikki mutta mitä vielä- koira on oikea energialataus. Jos itselläni olisi moiset energiavarastot saisin aikaan vaikka mitä. Olen kateellinen Oksille sen energisyydestä. Onneksi se sentään nukkuu yöllä:D.

Oksille tuli täytteen 8 kuukautta, sen kunniaksi punnitsin ja mittasin koiran. Kotimittausten mukaan säkä 63 cm ja paino 22,9

Huomenna kaikki kolme pääsevät hierojalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti