lauantai 13. heinäkuuta 2013

Lauantain löpinät

 
Nella hyppäsi illalla nukkumaan käydessä mun viereen eli oli paikkansa valinnut, nukkui koko yön joko mun kainalossa tai jalkopäässä. Rölli joutui tyytymään lattiatasoon. Yö oli vähän levoton, kolmen maissa haukkui naapurin koira, johon Röllin mielestä piti myös meidän huushollin reagoida. Laitettiin ikkunan kiinni ja jatkettiin unia. Oksi ja Kepa päivystivät eteisessä jonka vuoksi heitin päiväpeiton koiraportin päälle, poissa silmistä, poissa mielestä- ajatuksella. Herättiin vähän ennen kuutta, aamupissit kahdella porukalla pihalla, omat ja Töppikset erikseen. Aamuruokana naudanmahaa ja vähän maksaa joukossa, Nella jätti ruokaa puolet. Lähdettiin Töppisten kanssa kävelemään aamulenkki, jonka jälkeen käytin omat järjestyksessä: Kepa, Oksi, Arco.


Sen jälkeen Töppikset pihalle ja otin Arcon vapaana hengaamaan niiden kanssa. Rölli oli kovin miestä ja Arco meinasi, että nyt näytetään kuka täällä on ollut oikeasti ensin. Ennenkuin kerkesin kieltämän Arco oli pyöräyttänyt Röllin selälleen ketoon ja jäi seisomaan sen yläpuolelle. Olen nähnyt sen kerran aikaisemmin toimivan samalla tavoin, kaverin holskunartun kanssa. Tilanne oli ohi kuittauksella "annan olla". Mitään fyysistä ei tapahtuntu Röllille, itsetunto taisi kärsiä eniten ja patsastelu Arcolle loppui tähän tapaukseen eli koirat olivat ihan kavereita tämän jälkeen. Leikkiäkin saatiin aikaiseksi kokoonpanolla Rölli, Nella ja Arco.

 
  Välillä nähtiin corgihepuleita kun Nella jahtasi leikkimielellä Rölliä. Nauratti ihan ääneen :D.



                      Kaikki ylläolevat kuvat kolmikosta on otetu tuon kellistysepisodin jälkeen.

Nukuttiin parin tunnin päikkärit, Nella mun kainalossa :). Että se osaa olla hellyttävä :).

Koirat hengasivat ulkona myös eri koonpanoissa niin, että kaikki olivat irti ja mukavasti meni. Röllistä Oksi on hieman epäilyttävä ja sille piti murmuttaa ja kontrolloida sen tekemisiä. Alla kuvia kokoonpanosta Kepa, Oksi Rölli ja Nella.


 
Saatiin aikaiseksi yksi kahakka, johtuen siitä että olin tumpelo. Pyysin Oksin luokseni ja palkkasin namilla, nami tipahti kädestäni maahan ja Rölli oli salaman paikalla. Oksi yritti ottaa namia kanssa ja rähinähän siitä tuli.  Kahakka oli lähinnä poikien välinen mutta Kepa ja Nella olivat kyllä kannustusjoukoissa. Sain napattua Oksia pannasta ja onneksi Karikin kuuli, että jotain oli tapahtunut. Kari haki Oksin sisälle ja menin itse katsomaan, että kävikö Röllille jotain. Korvat sillä olivat märät mutta ei puremajälkiä missään. Kävin katsastamassa Oksin, ei muita jälkiä kun kuonosta lähtenyt karvaa vähän. Kannustusjoukot onneksi pysyivät vain kannustusjoukkoina eli tytölle ei sen kummempaa sanomista keskenään tullut. Ääntä oli tapahtumassa enemmän kuin toimintaa. Otettin vähän aikalisää ja koirat rauhoittuivatkin tosi nopeasti sisätiloissa nukkumaan. Tiedä siten olisko koko kähinää syntynyt jos Arco olisi ollut paikalla, nyt se oli nukkumassa sisällä.

 
Aikalisän jälkeen kokeiltiin miten ulkona sujuu. Rölli kiinni, Nella ja Oksi vapaana. Rölli ei tykännyt yhtää kun se joutui olemaan hihnassa, haukkui koko ajan :D. Oksi jättää Röllin kyllä omiin oloihin käskystä. Mitään ihmeellisempää ei kahakasta hampaankoloon näyttänyt jäävän, tosin tarvivat ihmisen paikallle ohjeistamaan toimintaa. Rölli mielellään "suojellee" Nellaa Oksilta, se on varsinainen kiiltävä haarniskainen ritari suhteessa Nellaan :).
 
Otettiin Kepa Töppiksien kanssa pihalle. Ei mitään ongelmaa eikä kyräilyä suhteessa Rölliin tai Nellaan. Samoin Arcon kanssa meni hienosti. Tässä sitä taas nähtiin, että koirat elävät hetkessä :).
 
Iltaruoka syötiin hyvässä järjestyksessä ja Jahti&Vahti kana-riisi maistui kaikille hyvin. Nyt omat koirat ovat olleet pihalla keskenään ja Töppikset koko huushollissa seurustelmassa meidän ihmisten kanssa. Rölli nukkuu nyt mun jaloissa ja Nella on katsomassa telkkaria Karin kanssa. Kohta lähdetään Töppiksinen kanssa lenkille ja rauhotutaan sen jälkeen nukkumaan. Aitomäessä kaikki hyvin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti