maanantai 29. heinäkuuta 2013

Koiramäärä väheni

Team Töppikset kotiutui tänään omaan kotiinsa ja meille jäi ikävä. Kari totesi juuri, että outoa kun Töppikset eivät ole paikalla. Omat koirat eivät juuri olleet moineskaan vaikka corgeja ei ole enää paikalla mutta kissat ovat säännöllisesti käyneet kurkkimassa toiseen makkariin, että ovatko ne tosiaan hävinneet :D.

Paljon kyllä tuli ajatuksia kun noita koiria parisen viikkoa hoiteli. Olen ajatellut, että kolme on suhteellisen paljon mutta viisi oli sitten tosi paljon :D. Väliaikaisesti menee kyllä hyvin mutta että normiarjessa jatkuvasti pyörittäisit esim. viiden tai useamman koiran laumaa, jossa kaikki eivät tule juttuun keskenään varsin pienissä asuintiloissa..ehkäpä ei kiitos. Toki tuohon vaikuttaa koirien koko ja energiamäärä/tekemisen tarve. Ja se teetkö kahdeksan tunnin työpäivää yms. Väitän kyllä tältä isumalta että normaalia työpäivää/viikkoa yksinäinen ihminen ei pysty hoitaan, mun mittapuulla, esim. kuutta hollaninpaimenkoiraa hyvin eikä edes tyydyttävästi. Mun mittapuu tarkoittaa koirien lenkittämistä pari kertaa päivässä,  aktivointia ja muut hoitojutut päälle. No, asia ei ole mitenkään ajankohtainen täällä :D

Corgeista rotuna jäi mukava mielikuva luonteiden puolesta. Vähän mietityttää kyllä tuo rodun fyysinen rakenne vaikka erittäin hyvin tuokin kaksikko lenkkeili. Sosiaalisia suhteessa ihmiseen, terävyyttä löytyi jonkin verran ja väitän että luonne on enemmän pehmeämmän suuntaan kuin kovaa. Aika paljon samoja juttuja kuin holskuissakin. Ruokaorjentuneempia nuo kyllä olivat kuin meidän omat koirat. En ole koskaan kuullut koiran maiskuttavan ruokaa odottaessa mutta nyt on kuultu sekin :D.

3 kommenttia:

  1. Moi!

    Tuosta koiran nenästä tuli mieleeni. Basibactille ihmiset herkistyvät erittäin nopeasti, on nopea allegisoimaan. Mietin, voisiko se olla yksi nenää pahentanut aine? Ei siihen varmaan oikeaa vastausta löydy, mutten malttanut olla kirjoittamatta mietteitäni.

    VastaaPoista
  2. Ok, en ole tiennytkään tuota. Paheneminen johtui selkeästi kuonon hinkaamisesta koska nenä alkoi paranemaan heti kaulurin myötä. Omistajalta tuli tekstiviesti että koira on paraneman päin/ kunnossa. Toista ab-kuuria ei lääkärin mukaan tarvise syödä loppuun (oli pitkä kuuri), nenää rasvaillaan vielä. Tällä tietoa Nella on siis kunnossa :).

    VastaaPoista