tiistai 6. joulukuuta 2011

Vetokärryt ja ahkio

Tänään saatiin Katilta ostamani koiren vetokärryt ja ahkio. Kati ystävällisesti toimitti ne meille ihan pihamaalle saakka. Sekä Arco että Kepa kokeilivat valjaita ja hyviltä vaikuttivat. Tänne on satanut jo jonkin verran lunta mutta lisää odotetaan niin päästään ahkionvetoa kokeilemaan tuossa pellolla.

Muuten tämä päivä on kulunut lenkkeilyn merkeissä. Aamulla lähdin Arcon ja Oksin kanssa kävelemään tuota pidempää lenkkiä, puolitoista tuntia suunnilleen tallattiin ja toi pojat kotiin ja otin Kepan mukaani. Tarkoituksena oli Kepan kanssa vähän lisäkartoittaa mahdollisia uusia lenkkeilyreittejä. Ylitettiin tuo lähellä virtaava suhteellisen iso oja ja oikaistiin pellonpoikki läheiselle teollisuusalueelle. Ajatuksena oli löytää metsän läpi kulkeva polku mutta se jäi kun jäikin pelkäksi ajatukseksi. Seikkailtiin pieneläinhautasmaalla ja golfkentällä ja jonkun kuljetusliikkeen takapihalla ja todennäköisesti aika monessa valvontakamerassa. Ja jouduttiin loppupeleissä palaamaan ihan viralliselle tielle kun ei löydetty sitä kuviteltua oikopolkua.No, tulihan tytysyn kanssa tallattua reilu kaksi tuntia ja Kepakin oli välillä sen oloinen "että mikähän ajatus tässä on takana". Nähtiin muuten, todennäköisesti, kahden kauriin jäljet. Koirat saivat tänään hirven luita; Arco sai vasan pään ja Kepa ja Oksi isot sääriluut. Luu oli Oksille niin iso, että pentu ei jaksanut sitä liikutella ja sen piti syödä luuta seisten. Loppupäivä poltettiin roskia pihalla ja nyt näkyy meillä olevan suhteellisen ryytynyttä koiraa.

Oksilla on huomenna tehosterokotus. Rabiesrokoteen otan sille eri kerralla. On kuulemma nykyinen suositus, että erikseen ja välillä 2-4 viikkoa. Näistä rokotteiden haittavaikutuksista olikin paljon puhetta tuolla Kanakurssin yhteydessä, mutta kait ne on pakko ottaa jos koiran kanssa meinaa joissain virallisissa kinkereissä pyörähtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti