torstai 8. joulukuuta 2011

Oksi rokotuksilla ja muuta höpinää

Oksi sai eilen tehosterokotteen. Taaskaan poika ei huomannut pistämistä vaan veteli nameja poskeen hyvällä ruokahalulla. Muutenkin käyttäytyi oikein kivasti ja pussaili eläintenhoitaja Katia. Oksilla oli painoa 11,9 kg, "hoikkainen mutta ei liian laiha" oli eläinlääkärin arvio Oksista, ruokaa voi kuulemma antaa ennemmänkin jos vain maistuu.

Tänään käytiin harjoittelemassa Oksin kanssa toisten koirien kohtaamista Valtterin johdolla. Oksi mielellään haukkuu muille koirille ja tätä tapaa nyt yritetään saada pennulta pois vastaehdollistamalla, eli palkattiin kun Oksi katsoi toista koiraa haukkumatta ja rauhallisena. Huomionarvoista oli, että en juurikaan voi kehua Oksia sanallisesti, koska se saa valtaisan "ihanaa, äiskä, ihanaa, mä pusutan sua kanssa" hyppimiskohtauksen, varsinkaan jos haluan pennun olevan rauhallisesti.  Ensi torstaina jatketaan :). Katselin taas ennen meidän vuoroa pentukurssilaisia ja katsastelin yhden pennun hampaita omistajan pyynnöstä. Olen ilmoittanut Oksin seuraavaan alkavaan pentukurssiin.

2 kommenttia:

  1. Me kuulutaan Jyväskylän tokokerhoon, jossa koiria koulutetaan pelkästään operantilla ehdollistamisella. Vastaehdollistamista ollaan treenattu siten, että heti kun toinen koira näkyy, pennulle aletaan syöttämään nameja. Siltä ei siis vielä vaadita, että nami tulee vasta, kun se on hiljaa, vaan käännetään se epävarmuus (mikä muista koirista johtuu) positiiviseksi. :)

    VastaaPoista
  2. Juu, juuri samalla tavalla toimitaan mekin. Kirjoitin sen vaan jotenkin hassusti. Eli Oksille namia suuhun niin paljon kun mahtuu kun toinen koira on näkösällä :D. Tosin edistyttiin sen verran, että päästiin myös palkaamaan hiljaisuudesta.

    Tehän sitten pyöritte Rukan kanssa samoissa piireissä Nikkarin Samin ja rotikka Aidan kanssa. Ollaan oltu Samin kanssa samoilla kursseilla.

    -Eija-

    VastaaPoista