sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Kyläilyä ja hihnaharjoituksia

Käytiin tänään Oksin kanssa anoppia moikkaamassa. Tämä oli Oksilla toinen kerta anoppilassa, ja yhtä hienosti käyttäytyi kun ensimmäisellä kerrallakin. Anoppi kuuluu ihmisryhnään "koirapelkoiset", ja totesikin Oksin kasvaneen jo liian isoksi :D. Hän pelkää isoja koiria mutta katsellaan Oksin kanssa jos päästäisiin kyläilemään jatkossakin koska Oksi on kuulemma "kiltti ja rauhallinen poika". Kiltin kyllä allekirjoitan mutta tuota rauhallisuutta (makoillaan lattialla tai sohvalla) ei aina kotioloissa näy :D. Anoppi jaksoi päivitellä Oksin tassujen kokoa ja toisteli, että "siitä taitaa kasvaa iso koira".

Oksi on pääsääntöisesti nykyään lenkkeillyt Arcon kaverina, ja Kepa on päässyt ainoana koirana lenkille. Miksi? Siitä syystä, että Arco käyttäytyy lenkillä maltillisesti ja toivoisin Oksin ottavan siitä oppia. Samoin Arcon reaktiot vieraisiin koiriin ovat huomattavasti lievemmät kuin Kepan, toivon Oksin ottavan oppia tässäkin asiassa. Kepa on välillä helisemässä Oksin hampaissa, joten katson että se on ansainnut lapsenlikkana olemisesta ja huomattavasta itsehillinästä suhteessa Oksiin ja sen tempauksiin, ihan omat privaattilenkit.

Tosin tarkoitus on lisätä Oksin lenkitystä yksinään jo pelkästään hihnassa käyttäytymisen opettelun vuoksi. Nopeasti se hoksasikin, yksin ollessaan, että hihnassa ei vedetä. Joten tämän asian opettelu ei tule olemaan vaikeaa. Olen toiminut niin, että kun hihna kiristyy, pysähdyn. Hyvin nopeasti Oksi hoksasi, että kun hihna löystyy matkaa jatketaan. Vaikeutena on, koska kumpikin aikuinen koira osaa kävellä hihnassa hienosti yksinään, se miten ne kaikki yhdessä kävelisivät hihnalenkillä löysillä hihnoilla. Yhteislenkillä Oksi on sitä mieltä, että hän voisi olla joka paikassa ensimmäisenä, ja nopeasti kaiken lisäksi.

Oksi on lähes (99%) sisäsiisti. Lisäksi sitä on välillä jätetty kotiin aikusten koirien ja kissojen kanssa muutamiksi tunneiksi kerrallaan. Kotiin tullessa tällä vallitsee rauhallinen tunnelma, tavarat ovat paikoillaan ja kissatkin nukuvat sänkyjen päällä tms. paikassa, joten niitä ei ole ilmeisestikään yritetty jahtailla. Lisäksi isona plussana on se, että niiden vessat saavat olla nykyään rauhassa Oksilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti