sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Yleistä

Tänään lenkkeiltiin ja naksuteltiin. Naksuttelut hoidettiin kyllä, aikomuksistani poiketen, sisätiloissa. Jatkettiin molempien kanssa tuota laatikko-juttua parin sarjan verran ja sitten vielä toin vaihteeksi "istu"-"maahan" käskyjä vuorotellen yhden kymmenen sarjan.

Keittelin possunsydänmiä tänään kolme kappaletta nameiksi harjoituksiin. Kissat kävivät hakemassa osansa pilkkomivaiheessa ja vielä lisää naksutteluvaiheessa kun namit olivat rasiassa pöydällä. En ole tuohon juuri puuttunut, varsinkin harjoitusvaiheessa kissojen toiminta on erittäin hyvää häiriötä. Varsinkin Arcolle, jolle ruoka on ERITTÄIN tärkeä juttu :). Hyvin se kuitenkin keskittyy tekemiseen vaikka sitä näyttää kyllä nyppivät kissojen touhut namirasian ympärillä.

Lenkillä olen palkannut koiria oikeanlaisesta toiminnasta runsaanlaisesti. Tämä on helpottanut lenkkejä paljon, turha hötkyily on jäänyt pois ja koirat ovat paremmin kuulolla. Varsinkin Arcosta huomaa, että puuhailu (harjoittelu) on mukavaa- minun arvo koiran silmissä on selkeästi nousujohteinen:D. Olen saanut sen jo muutamaan otteeseen käskyllä sisälle omatoimisesti eli sitä ei ole tarvinnut lähteä hakemaan. Kuulostaa pikkujutulta mutta meille on iso asia:D. Kaikki nämä jutut vahvistavat sitä käsitystäni, että holsku on tekevä koira. Ja omistajan täytyy viitsiä puuhailla jotain koirien kanssa. Puuhailun ei mielestäni tarvitse olla mitään hirveä erikoista eli ei tarvise välttämättä pyrkiä MM-kisoihin.

Arcon liikkuminen on takapään osalta taas paremmen näköistä eli ilmeisesti nivelvalmiste auttaa. Sitä täytyykin käydä ostamassa lisää samoin kuin "hampaanpesuluita". Samoin Arcolle täytyisi tilata verikontrolliaika ensi kuun alkupuolelle.

Pentua silmälläpitäen meidän täytyy tehdä jotakin tietokoneen miljoonalle sähköpiuhalle. Mietintään täytyy myös laittaa muutama hankinta pennulle lähinnä ruokakuppien osalta. Samoin tarkoitukseni on omakätisesti tehdä sille sellainen valtavan pitkä, siis tosi pitkä, talutinsysteemi, materiaali on vielä harkinnassa. "Systeemin" on tarkoitus olla vaan varmistamassa, että pentu ei hippaise omille teilleen eli se ei ole varsinainen hihna. Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti