maanantai 12. syyskuuta 2011

Täysikuu ja sota

Sunnuntai ja tämä päivä ovat menneet lähinnä lenkkien ja kotihommien merkeissä. Sunnuntaina käveltiin koirien kanssa kolmisin ja sitten vielä kahdestaan vuorotellen. Kartotettiin vähän tätä lähiympäristöä ja millaisia lenkkejä tällä voisi tehdä. Mukavia ja vaihtelevan pituisia, oli kartoituksen tulos.

Lauantaina illalla olin tulossa reilun puolentoista tunnin lenkiltä Kepan kanssa kun aloin kotia lähestyessämme kuulemaan ammuntaa. Asumme suht lähellä tuota Utin varuskuntaa ja siellähän ne pojat taas sotivat. Eikä ollut ensimmäinen kerta. Edellinen taistelu oli yöaikaan ja aiheutti kyllä vähän hämmästelyä koirissa. Onneksi kuitenkaan Kepakaan joka on äänille herkempi ei ole ollut järin kummissaan noista ampumisista.

Navetta/ulkorakennus on nyt saatu ns. järjestykseen ja jopa lähes verkotettua alaosastaan. Katsottiin, että alaosa on järkevä verkottaa, että tuleva pentu ei ainakaan ihan esimmäiseksi pääse ulkorakennuksen alle. Verkkoa ei kiinnitetty mitenkään joten sen voi halutessaan sitten ottaa poiskin (sen sai yllättävän tukevan tuntuisesti paikalleen kääntämäällä sitä hieman yläosastaan).

Tänä aamuna metsätiellä meitä vastaan tuli naapurustossa asuva koiranpentu omistajineen. Huutelin, että me väistetään että pääsevät rauhassa ohi. Vaikka hoskun kanssa tuo selkeä väistämimen on kyllä vikatikki, koirat olivat heti sitä mieltä, että tässä on jotain perinjuurin kummalista ja varmasti kannattaa ainakin vähän rähistä. No, sai koiranpentu kuitenkin mennä rauhassa ohi.

Ajattelin, että koirat metsittyvät tai maalistuvat täysin kun täällä erittäin harvoin tulee kukaan lenkillä vastaan. Pakkasin koirat autoon ja ajattelin , että ovat ainakin auton kyydissä kun kävin ostamassa niille luita. Arco sitten makasikin farkun perässä reilun tunnin kotiin tulon jälkeen-se piti taas käydä sieltä konkreettiseti hakemassa pois. Autofriikki.

Ostin Arcolle nivelvalmistetta kun näyttäisi taas olevan vähän jäykkää tuo ylösnousu. Toivottavasti auttaa, valmiste on eri kuin joskus aikaisemmin antamani.

Syksy tekee selkeästi tuloaan. Monet puut ovat jo aika keltaisia. Eilen illalla oli täysikuu ja maisemat upeita kun iltausva laskeutui.

5 kommenttia:

  1. Doils on hyvä valmiste muuten nivelrikkoon... tosin aika tyyristä. :(

    VastaaPoista
  2. Hei saanko linkittää teidän blogin? :)

    VastaaPoista
  3. Juu, blogin saa linkittää halutessaan:) varsinkaan jos ei välitä noista mulle tulevista kirjoitusvirheistä. Tiedä sitten onko kyseessä jonkinsortin lukihäiriöjuttu vai liian hätäinen kirjoittaja;).

    VastaaPoista
  4. Mitä valmistetta käytätte? Itse olen havainnut hyväksi sekä itselle että koiralle Bodyflex Combin, jota saa luontaistuotekaupoista. :) Siinä on muistaakseni nokkoskalkin lisäksi inkivääria, magnesiumia ja vihersimpukkauutetta. Maistuu tosin aika pahalle, mutta eipähän sitä tarvitse maistella. :D

    VastaaPoista
  5. Ostin nyt Cartivetiä, vaikuttavat aineet näyttävät olevan äyriäistiiviste,sidekudosvalmiste,yucca-uute ja vitamiini-aminohapposeos. Aikaisempi oli muistaakseni jokin a:lla alkava jauhe. Toimikin ihan hyvin, annoin sitä Arcolle ennen kesäloman patikkaretikiä ja koira liikkuikin mielestäni paremmin. Totuus näyttää siltä, että Arcolle täytyy valmistetta antaa jatkuvasti tästä edespäin.

    Tuota Annen mainitsemaa Doils-öljyä olen joskus antanut kuurina koirille mutta se on ollut meillä lähinnä sitä ihoon ja turkkiin vaikuttavaa versiota.

    VastaaPoista