keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Yleishöpinää

Menin eilen vasta puolen päivän jälkeen töihin, joten kerkesin puuhailla koirien kanssa aamupäivän. Jatkettiin "jätä" treenillä.
Arcolla jätettävät herkut olivat rasiassa eli mallattiin sellaista harjoitustilanetta, että palkkiot ovat maassa omassa rasiassa ja ne pitää siihen myös jättää. Käsky oli käytössä ja hyvinhän nuo sarjat menivät.
Kepalla jätettävä herkku oli kädessäni eli jatkettiin siitä mihin edellisellä kerralla jäätiin. Sarjat menivät kohtuullisen hyvin, kuitenkin niin että tänään otin sille myös käskyn mukaan. Lopuksi käytiin kävelemässä vielä puolentoista tunnin lenkki, koirat jäivät tyytyväisinä kotiin ja minä lähdin töihin.

Tänään jatkettiin siis samoja juttuja. Arcon kanssa vaihdoin sarjojen vällillä eri paikkaan ja välillä oli polvillani ja välillä seisoin. Namit olivat tänään keiteetyä possun sydäntä, jota ei ollutkaan ihan niin helppo"jättää" kuin edellisen päivän lenkkimakkaraa:) Pari kertaa Arco yritti napata namin rasiasta ennen "jätä" käskyä, ja molemmat tilanteessa jossa seisoin. Koska en olisi kerinnyt ottamman rasiaa käteeni, jouduin laittamaan jalan rasian päälle ja kieltämän koiraa. Otettiin 3x2x10 sarjat, joissa viimeisessä rasia oli ihan Arcon edessä eli koira oli paikallaan. Muissa sarjoissa liikuttelin rasiaan koiraa kohti. Pyrin palkkaamaan aina poispäin rasiasta ja saamaan myös koiran liikkeelle niin, että liike oli rasiasta poispäin. Ainoastaan viimmeisen sarjan kohdalla, jossa koira oli paikaalllan, palkkasin rasian sivuille eli pelkää pään kääntäminen/poispäin katsominen palkattiin. Tässä kohtaa Arco kyllä tykkäää ottaa katsekontakstin, josta palkkasin myös. Olihan se poispäin rasiasta. Lopuksi otettiin vielä 1x10 sarja "paina"-käskyä kosketusalustan kanssa. Alustana oli pakastusrasian kansi.
Kepan kanssa otin myös rasian ja samalla lisäsin nyt sille käskysanan. Ajattelin, että kuinkakohan käy mutta kaiki menikin ihan kivasti. Tehtiin samoin kuin Arconkin kanssa paitsi että kahdessa sarjassa polvillani ja yhdessä seisoin ja liikuttelin rasiaa. Toiminto ja kriteerit samat. "Paina"- harjoituksessa Kepa yritti olla ovela ja piti tassua koko ajan alustan päällä. No, kestoa olisi hyvin saanut tuossa palkattua mutta tarkoitus oli kuitenkin, että koira liikkuu.
Harjoitusten jälkeen pakkasin koirat autoon ja käytiin ostamassa lisää possun sydänmiä ja pari putkiluuta. Samalla reissulla tuli ilmoittauduttua Malin Ekblomin koiran ruokinta luennolle, joka on 1.11. Olen vielä lomalla silloin joten kävi mukavasti.
Kotiin tultuamme käytiin kävelemässä tuo sama lenkki kuin muinakin päivinä. Lisäksi sain nyt verkotettua navetan/ulkorakennuksen alustan kokonaan kun sateessa oli sopiva tauko moiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti