lauantai 20. lokakuuta 2012

Kuulumisia

Käytiin tänään Oksin kanssa Mylsässä aktivointitreenissä. Valtterilla oli mukana Lupi-pentu, joka olikin oikein hyvä häiriö kevythäkissään :).

Aloitettiin siitä tarttumisesta. Kriteerinä oli, että Oksi tartuu letkuun hampailla. Aluksi tehtiin niin, että vedin vähän vastaan kun koira tarttui letkuun. 3x5 sarjat. Koira häkkiin.
Letku lattialle ja kriteerinä, että koira tarttuu ja nostaa. 3x5 sarjat. Koira häkkiin. Saattiin jonkun verran nostoa. Vahvistetiheys tuppaa laskemaan ja koiraa olisi pitänyt todennäköisesti palkata letkun "päältä". Oksi jaksoi keskittyä aluksi ihan hyvin vaikka Lupi vinkui häkissä. Mutta sitten alkoi huhailu...

Vaihdettiin värierotteluun 2x5 sarjat kahdella värillä. Huuhailua edelleeen...

Tehtiin viisi kohteen kosketusta. Vierellä seuraamista ja siitä istumista. Muutama maahanmeno ja lopuksi värierottelua niin, että Valtteri vaihtoi värejä ja minä palkkasin koiran kädestä. Etäisyyttä oli kolmisen metriä.

Lopuksi vähän leikkimistä. Ei ollut kummoinen reeni mutta alku oli hyvä. Tiedossa onkin tuo, että harjoitukset eivät saa olla pitkiä. Lisäksi Oksi tykkää selkeästi liikkua. Oma keskittyminen olisi pitänyt olla parempaa ja tehtävät mielessä paremin järjestyksesssä.

Valtteri kehoitti kellottamaan aikaa eli koiralla on vain tietty aika saada palkkioita. Oksin ruokahalu on selkeästi parantunut eli tavoittelee ruokaa selkeästi. Oikeastaan tämä on vähän ihmeellistä koska koira syö todella paljon :). Kai siitä ruuasta on tulossa the juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti