keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kartion kiertoa

Tänään oli ohjelmistossa keittiössä kartion kiertoa. Tavoitteena jatkuva liike eli kartion ympäri käveleminen. Tarkoituksena on lisätä tähän myös toinen kartio ja tavoite on, että koira kiertää molemmat, toisitaan etäällä olevat, kartiot.

Aloitettiin Oksin ja Kepan kanssa. Koirat tekivät vuorotellen. Palkkasin namilla ja naksu oli apuvälineenä. Kartio maahan, ja poimin toiminnan (jalkojen liike) kun koira lähti liikkumaan kohti kartiota. Palkan suunta oli tärkeä eli palkkasin siihen suuntaan mihin halusin koiran liikkuvan.

Oksi jaksaa keskittyä yllättävän hyvin. 3x10x3 sarjat ja samat Kepalle. Kepalla on pientä sähläystä niinkuin yleensäkin, jotenkin vaikuttaa siltä, että se "pelkää" tehdä väärin. Se myös tarjoaa maahanmenoa heti jos fiffaa mitä pitäsi tehdä. No, joka tapauksessa päästiin molempien kanssa noiden sarjojen jälkeen siihen, että koirat kiersivät kartion yhdellä vahvisteella. Eli illan tavoite saavutettiin.

Sitten oli Arcon vuoro. Sille tein homman ilman välitaukoja, tauot olivat vain lyhyitä kartion siirtoja.Tehtiin 3x5x5 sarjat ja päästiin siihen, että koira sai kierrosta kaksi vahvistetta. Arcolla on todella voimakas tassuntarjonta eli yrittää jossain vaiheessa tarjota tassukosketusta kartion.

Keittö ei ole paras mahdollinen harjoitus paikka, pitäsi olla enemmän tilaa ympärillä. Häiriönä toimivat kissat, joista homma selkeästi vaikutti varsin mielenkiintoiselta. Oksilla on selvästi eniten pitkäjännitteisyyttä ko. hommaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti