maanantai 22. lokakuuta 2012

Keittiöreeniä ja rokotuksia

Ollaan tehty taas keittiöreeniä sekä Oksin kanssa käytiin vaihteeksi kokeilemassa navetassa kuinka siellä sujuu odottamiset, maahanmenot yms.

Arco: letkuun tarttumista 3x5 sarjat. Otettiin jogurttipurkin pohjaan koskettamista etäisyydellä 2x5 sarjat. Ja koska oli tosi nihkeää niin lopuksi helppo letku jogurttipurkisa ja koiran piti kirsulla koskea letkuun niin että koko härpäke kaatui 3x5 sarjat.

Kepa; letkun nostamista. Koska käy helposti maahan, hetin letkua kauessa ja koira kävi siellä nostamassa ja palkaa tuli minulta. 2x10 sarjat. Jogurttipurkin kokettamista etäisyydellä 2x10 sarjat. Lopuksi istu-tänne-maahan-tänne istu jne.2x10 sarjat.

Oksi: nostaa jo hyvin paikallaan, 2x10 sarjat. Etäisyydellä; heitin letkun kauemmas ja koira nosti siellä, palkka minulta 2x10 sarjat. Oksi piti jo letkua suuussaan tovin joten olisi pitää nostaa kriteeriä tuohon ja kohta se olisi jo sitä kantanut. Jogurttipurkin pohjan koskettamista etäisyydellä 3x10 sarjat. Lopuksi sivulle-vieressä-istu-vieressä-maahan jne. 2x10 sarjat.

Uudessa ympäristössä eli navetassa käytiin tekemässä maahan-odota-tänne, istu odota tänne-maahanjne. 2x10 sarjat. Lopuksi sanallista kehumista ja koiran hyppyyttämistä itseä vastaan. Oksin mielestä hyppiminen kuuluu samaan topkymppiin mihin kuuluvat auto, juokseminen, Sieni, kissat, pallo yms.

Oksi kävi tänään hakemassa rabiesrokotuksen. Olen tykännyt, että nuo rokotukset annetaan erikseen. Saatiinkin olla ihan kaksistaan odotushuoneessa, lääkärillä oli kiire ja oli myöhässä joten päällisteltiin lähes tunti ennen rokotuksia. Yllättävän hyvin rauhoittui istuskelemaan ja aikamme kuluksi tehtiin vähän istu-maahan juttuja. Namitkin upposivat hyvin joten ei ainkaan jännittänyt poikaa. Antoi tutkia hyvin eikä huomannut niskaan annettua pikkiiä. Paino oli 26,3 kg.

Eläintenhoitaja Kati kävi Oksia ihastelmassa ja silittelmässä. Nyt näkyi hyvin tuo, mikä Laura huomasi meillä käydessään, Oksi tulee kyllä siliteltäväksi mutta vähän se on sellainen "no jos tän kerran". Mikään vieraitten pusukone poika ei kyllä ole mutta tykkää kyllä kun silitellään ja varsinkin höpötellään. Tutuille tulisi kyllä syliinkin jos vain mahtuisi :D.

Ihan mielenkiinnosta mittasin tänään koirien päivittäisen ruoka annoksen. Tuollainen normipäivä: aamuruoka Arco ja Kepa 150g lihaa ja illalla nappulaa 2 dl. Oksi aamulla lihaa 300-500g ja illalla 4 dl nappulaa...ja ihmettelen mihin tuo sapuska pikkupojassa oikein joutuu, kropassa sitä ei näy :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti