keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Keittiöreeniä

Tänään reenattiin puutarhaletkun pätkän pitoa tai oikeastaan siihen tarttumista. Tarttumistahan on kyllä tehty ihan normielämäsä mutta tuo oli oikein hyvä harjoitus itselle kriteerin nostosta ja oikea aikaisesta merkkaamisesta (naksusta).

Oksi:
Oksin kanssahan tätä aloitettiin jo maanataina. Joten se tarjosikin heti letkusta tarttumista. Kriteerinä pidin sitä, että tartuu letkua kiinni keskiosasta. Tehtiin 3x10 sarjat tätä. Puolessavälissä sarjaa kriteeriä nostin niin, että kiinnipitoon saatin hieman aikaa. Seuraavaksi laiton letkun lattialle  ja kriteerinä oli, että koira tartuu siihen hampailla. Tämä tuntuikin olevan jotenkin vaikeampaa koiralle kuin se, että letku oli kädessäni. Sarjoja tethiin 3x5 ja kriteeri nousi lähes koko ajan eli saatiin lopuksi pienen pieni letkun nosto. Palkkasin vieressä olevaan kupiin.

Arco:
Aloitettiin naksauttamalla kirsun kosketuksesta letkuun 2x10 ja koska se tarjosi myös tarttumista tehtiin 1x10 sarja jossa kriteerinä letkuun tarttuminen. Arco tarttusi letkuun sen päästä joten seuraavksi täytyy ottaa kriteeriksi oikea tarttumispaikka.Palkkasin vieressä olevaan kuppiin.

Kepa:
Koira aloitti  intopikkana tarjoamalla kaikkea mahdollista istumista, maahanmenoa yms. No, saatiin kuitenkin kirsukosketus letkuun, yritin jossain vaiheessa nostaa kritetiä siihen, että koira aukaisi suunsa koskettaessaan letkua mutta kun naksua ei kosketuksesta tullut, koira "meni sekaisin". Eli silminähtävästi hätääntyy, että "väärin meni", ja sitten alkaa kaikki mahdolliset variaatiot :D. Pelkkää kirsukosketusta tehtiin 3x10 sarjat. Palkkasin Kepaa ensin vieressä olevaan kuppiin mutta se yhdistää kaiken mahdollisen jutun naksun ja palkan väliin, eli siinä välissä koiran tekemät jutu vahvistuvat myös. Rupesin palkaamaan koiraa suoraan kädestä ja puolesta välistä letkua. Ilmeisesti Kepan ajatus pysyi paremmin kassassa ja nopeasti saatiinkin jo tarttuminen letkuun (3x5) sarjat.

Noita koiria on kyllä hauska seurata kuinka erityyppisiä ne ovat noissa tilanteissa. Kepa on niistä selkeästi nopein, ja sietää huonoiten minun töppäilyjäni esim. naksu viivästyy tms.


Sitten vaihdettiin tehtävää koska koirilla näytti intoa piisaavan. Otettiin kartion kiertoa.

Arco:
Alussa pari onnistunutta kiertoa. Ja olisi pitänyt tajuta lopettaa tähän :D. Koska sitten alkaa tarjoamaan kartion kaatoa, sen suuhun ottamista yms. Pitäsi laittaa toiminta käskyn alle tai sitten vahvistetiheys ei ole riittävä, epäilen ensimmäistä :).

Oksi:
Sama juttu paitsi kiertoja tuli enemmän. Hoksasi heti mitä tehdään mutta ei jaksa toistaa pitkään.

Kepa:
Sama juttu kuin Arcolla, tosin intoa on potensiin sata verrattuna Arcoon.

Seuraavaksi seuraamista ja käskyllä siitä istumista. Käskyt "seuraa" ja istu" suht nopessa tahdissa. Myös muutamat maahanmenot. Kaikilla kolmella sama.


Lopuksi pakasterasian kannen koskettamista tassulla.

Arco:
Arcon lempihommaa tämä. Tässä käskynä on "paina" ja nyt otettiin vain etäisyyttä. Lähempänä 1x5  ja kauempana 1x5 (koira joutui hakemaan palkan kädestä).

Kepa:
Koiralla myös käskynalla ("paina".) Muutama lähempänä ja sitten viitisen kertaa niin, että koira joutui kävelmään hakemaan palkan.( Kansi keittiö toissa päässä.)

Oksi:
Alkoi selvästi olemaan sippi. 2x5 sarjat lähellä. Oksilla ei ole vielä tähän käskyä.

Aikaa vierähti näissä hommissa tunnin verran...aika rauhallisen oloista porukkaa täällä meillä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti