sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Treenailuja ja yökyläläisiä


Treenailukaverini Nina hommasi treenitilaan näin hienon häkin :). Nyt meillä on häkit joihin koirien on helppo mennä ja joissa voi seisoa ilman pään koskettamista kattoon. Tähän kuvassa olevaan häkkiin mahtuisi vaikkapa kaksi Ainoa.

 
Ainon isäntä, Jori, on kilttinä miehenä tekaissut meille hajuerotteluradan. Hajupurkkeina on 9x9 cm lasiset, pyöreät sirotinpullot. Rata vaikuttaa näihin suhteutettuna oikein passelille. Koirat joutuvat työskentelemään lähellä lattiaa mutta luulen että siinä ei ole suurempia ongelmia. Varsinkaan jos pidetään huoli että palkkionamit eivät tipahtele radan päälle tai lattialle ja ilmaisu on sellainen että rata ei lähde liikkumaan.

Kuluneella viikolla on tehty värierottelua. Oksin kanssa siihen on liitetty kolmas väri, punainen. Lisäksi on tehty noutokapulan nostoa, jossa kriteeri ei saisi fuskata yhtään. On tehty myös ns. perussettiä, maahan menoa yms. Arco on tämän viikon pääsääntöisesti vain lenkkeillyt, eli olemme touhunneet Oksin kanssa ja Nina ja Aino on ollut kaverina keskiviikkona.

                                           Oksin loppuhumputtelut aktivointipallon kanssa
 
Meillä oli yövieraita nyt lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ainon omistajilla oli menoa ja tinkasin tytön meille yökylään. Lauantaina sekä iltapäivä että ilta meni Oksilla ja Ainolla leikkiessä, sekä sisällä että ulkona. Lauantai iltapäivänä kävin Ainon hakiessani sen kanssa treenitilalla. On se vaan pätevä tyttö :). Tehtiin maahan menoja, kosketusalustaa ja -keppiä sekä hajuradan kulkemista, loppuhumputteluna oli aktivointipallo nameineen.
 
Illalla oli sisällä vilinää ja vilskettä

                                                         "Mä tykkään susta niin...."

                                          Saatiin Ainolle jätä-reeniä suhteessa kissaan

                                                         Kaverukset "istuu"

                                                     Välillä piti vetää henkeä


Nukkumaan käytiin kymmenen maissa. Yöllä yhden maissa käytin Ainon pihalla pissalla. Se on pätevä tyttö tässäkin asiassa, molemmat hädät tulevat käskystä. Ainolle pientä levottomuutta aiheuttivat meidän yö-aktiiviset kissamme ja toki myös idoli-Oksin liikkeitä piti seurata. Olin niin tyly että päätin kaverusten nukkuvan eri tiloissa- tiedä sitten oliko ratkaisu hyvä vai huono. Oksi ehkä nukkui ja Aino valvoskeli, ainakin saamieni lipasuiden määrästä päätellen ja ihan kuin olisin kuullut, että jonkun häntä hakkaa seinään hännän heilutuksen tahdissa :D.

Aino oli kyllä iloinen ja virtaa täysi kun kuuden aikana nousin ylös. Oksi ja Aino ulkoili ts. riehui pihassa aamun ja sitten lähdettiinkin Ainon kanssa treenitilalle. Käytiin läpi samoja asioita kuin edellispäivänäkin ja nyt muistin, että Nina toive oli että harjoiteltaisiin noutokapulan nostamista. Aino oli siinä pisteessä kapulan kanssa että koski kuonollaan kapulaan. Sain sen nopeasti ottamaan kiinni kapulasta ja nostamaan sitä jo matalalla olevaan käteeni. Sitten menin sössimään koko hienon homman. Onneksi ei kuulemma haittaa :), saa nähdä onko Nina vielä sitä mieltä kun rupeaa hommaa Ainon kanssa työstämään :).

Hollaninpaimenkoirat facebook-ryhmässä on ollut keskustelua rodun jalostuksesta, linjasiitoksesta ja rotu-sekä muunnosristeytyksistä. Roturisteytyksien osalta keskustelussa on tullut esiin saksanpaimenkoira ja belgianpaimenkoira. Ainon kanssa viettämäni aika saa aina miettimään että mitä sakemanni ns. omaan rotu toisi Aino-yksilön kohdalta- hyvää nenäkäyttöä, miellyttämisen halua, tietynlaista kovuutta esim. äänien ja alustojen suhteen, pientä piippaamista ja todella kovaa intoa tehdä hommia, kierrosten nopeaa nousemista ja nopeaa laskemista. Ja ehdottomasti eniten tykkään Ainon osalta siitä kahden sekunnin viiveestä toimia ja sen aika tehdystä vilkaisusta ihmisen silmiin. Ulkonäöllisesti sitten.... suuria korvia ja pitkää kieltä :D.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti