sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Treenitilat otettu käyttöön :)

                           Aloitetaan postaus Posion kuvalla , jossa Oksia kovin naurattaa :)

Viime päivinä olen laitellut kuntoon vuokraamani treenitilaa. Nyt alkavat olemaan paikat kunnossa lukuun ottamatta mattoja ja hajuerotteluun tarvittavia releitä. Samoin tarvitaan vielä kepit ja rengasta varten teline ja vielä jotain pientä sälää. Kuvia tilasta alla. Vuokraan kuuluu siis rajaton käyttö ja pihan hiekkakenttä, erityisplussaa wc-tiloista.





 
Perjantaina käytiin Arcon kanssa ekaa kertaa treenitilalla. Tehtiin muutamia juttuja kosketuskepillä ja kosketusalustalla. Ajatuksena oikeastaan vaan tutustuttaa koira tilaan. Perjantaina Aino kävi leikkimässä Oksin kanssa ja samaten tutustumassa treenitilaan.
 
Lauantaina töiden jälkeen pakkasin Oksin autoon ja hurautettiin treenitilalle neljän maissa. Oksi sai tutustua tilaan rauhassa ja tehtiin sen kanssa paria eri harjoitusta ennen Ainon ja Ninan saapumista paikalle. Aino meinasi rakastaa mut mustelmille- siinä on sitten hauska koira :). Oltiin päätetty Ninan kanssa, että otetaan koirien kanssa häkkiin rauhoittumista ja katsotaan siitä kuinka asia lähtee etenemään. Oksi muisti hyvin reilun vuoden takaisia juttu, kun vielä treenailtiin Valtterin ja Katariinan kanssa, hoksasi heti että nää ei ole riehumiskemut vaan ollaan tultu hommiin kun häkit ym. vermeet paikalla. Lähtökohtana on, että treenitilassa koirat eivät seurustele vaan toinen pitää jättää huomioimatta niin hyvin kuin pystyy.
 
Oksin kanssa tehtiin "jätä"-käskyllä Ainon huomioimatta jättämistä, kosketuskeppiä sekä -alustaa, sekä muutama kierros ihan vierellä kävelyä niin, että Ainoa ei huomioida vaan keskitytään minuun :).
 
Kun Aino ja Nina lähtivät kotiin, lähdin vaihtamaan koiran. Huippua onkin että autolla vajaassa viidessä minuutissa olet kotoa treenitilalla :). Arcon kanssa alettiin tekemään häkin oven sulkemista kosketuskepin avulla. Tehtiin kosketusalustalla eteen menoja 3 metrin etäisyydellä ja lopuksi Arco sai etsiä nameja nurinperin laitettujen kuppien alta. Kotipihalla vielä loput namit heiteltynä nurmikolle ja Arco etsi loput iltasapuskat sitten sieltä :). Arcon kanssa hommissa vierähti lähes tunti ja Oksi oli näin poikki 1, 5 tunnin treenirupeaman jälkeen...
 
 

Tänään otin molemmat pojat treenitilalle. Arcon kanssa jatkettiin häkin oven sulkemista, otettiin käyttöön käsky "sulje" ja häivytettiin kosketuskeppi pois. Tehtiin kosketusalustalle menoa etäisyys 4 metriä. Oksin kanssa tehtiin noutokapulan nostamista käskyllä "nosta" ja saatiin nostoon jo korkeutta ja vähän kestoa. Samaten alustan kanssa eteen menoja. Lopuksi otettiin sivulle  tuloja ja kuvastu varten muutama maahan meno, odota käskyllä paikallaan oloa ja istumista myöskin.

                                                  Arco odottelee omaa vuoroaan


Mulla on harjoituksista treenipäiväkirja treenitilalla, johon on merkitty mitä tehtiin, millaiset sessiot, kriteerit ja onnistumisprosentti. Olen yleensä jaksottanut harjoitustilanteet hyvin lyhyiksi tyyliin 5-10 namia ja tauko eli koira häkkiin. Ehkä täytyy hommata jonkin sortin kello niin voisi ottaa ajan kanassa.

Tarkoituksena on, että jo ennen treenitilalle menoa on selvänä mitä tehdään. Treenitilalla tehdään eikä mietitä yms. aikaa turhaan vievää toimintaa harrasteta. Jos olen saanut treenikaverin mukaan niin lopuksi juodaan kahvit ja vedetään jonkin sortin yhteenveto ja jutellaan mukavia muutenkin. Joten ei tää ihan tiukkapiposta hommaa kuitenkaan ole :).

Jos olen onnellinen treenitilasta, niin olen onnellinen myös samalla tapaa ajattelevasta treenikaverista. Joten iso kiitos Ninalle tätäkin kautta treenikaveruudesta :). Hyvä treenikaveri ei ole itsestäänselvyys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti