sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Huh hellettä ja poikien kuulumisia


Työkaverin anoppi on sanonut, että Utti on maailman napa. Ja siltä se on vaikuttanut kuluneet päivät täällä viiden kilometrin päästä maailman navasta, eilen lämpöasteita +32,5. Tänäänkään ei ole paljon eilisestä lämpöennätyksestä jääty, ainakaan ihotesterin mukaan.

Lämpö hyydyttää pokiakin jonkin verran. Arco on lopettanut aamuruokailun lähes tyystin. Toissapäivänä se oksensi kaksi kertaa täysin sulamattomat ruuat. Oksi puolestaan juoksee pihalla lähes entiseen malliinsa mutta sisällä se näyttää välillä siltä, että hengenlähtö on lähelle läähättämisen vuoksi. Eilen suihkutin sen vatsaa viileällä vedellä ennen Aino Ihanaisen tuloa. Ja hyvin jaksoikin Oksia Ainoa leikittää, tosin Aino olisi kyllä jaksanut enemmänkin :D. Puolivuotias sakumaanikko on energinen pakkaus :). Arcolle ja Oksille olen juottanut lihojen keitinvettä terästettynä merisuola hippusilla. Tällainen maustevesi maistuu pojille hyvin.


Arco on lenkkeilyt Karin kassa pieniä lenkkejä aamusta tai illasta. Pihassa juoksentelun jälkeen vaikuttaa iltasisin siltä, että sen selkä kipuilee. Kipulääkettä se saakin edelleen 2 x päivä.

 
Oksin kanssa touhuillut ovat viime aikoina jääneet hieman vähemmälle hoitokoirien takia. Se on saanut olla vähemmällä huomiolla ja vähän niin kuin retuperällä. Oksi on kuitenkin rauhoittunut ja aikuistunut viime aikoina kovasti ja tämä otetaan kyllä ilolla vastaan :).Oksin aikuistumisen huomasi myös nyt meillä viikonloppuna käynyt tytär, toteamuksella että "onko Oksi jotenkin rauhoittunut?" Jätä-käsky alkaa olla kotioloissa 100% varma.

                                                      "Siellä se pupu pinkoo"


Oksin allergiansiedätyshoito on tullut siihen pisteeseen, että koiraa pistetään kerran kuussa. Korvat ovat jo pitkään olleet ok, kuonon hinkkaamista on jonkin verran edelleen mutta ei niin pahasti kuin aikaisemmin.

Molemmilla pojilla on karvanlähtöä, Oksilla lähtee aluskarva ensimmäisen kerran se tähänastisen elämän aikana. Oksin turkki ei ainakaan vielä ole, kastraatiosta huolimatta, pöhähtänyt valtaisaksi vaan on edelleenkin erittäin helppohoitoinen.

Tulevalla viikolla olisi tarkoitus olla Arcon kanssa Ainon ohitusharjoituksissa apukoirakkona. Oksin kanssa kehitellään jotakin muuta ja odotellaan syyskuuta kun pidetään pientä lomaa ja suunnataan pohjoiseen.

                                                           Oksi  the dreamboy



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti