sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Viikon kuulumiset

Ensiksi kiitokset äiskälle :), että saattiin kuvia sivuille ja Sannan facebook-sivuille. Pitäsisi vissiin ostaa itselle kamera ja opetella kuvien laitto tietsikalle, että ei tarvisi kierrättää kuvia Espoon ja Saariselän kautta ;). Olisi kiva saada sivuille vähän lisääkin kuvia, jos siellä jotain julkaisu kelpoista löytyisi...

Tiistaina hinkattiin reeneissä sivulletuloa edelleeen. Oikeastaan siinä ei ole hirveitä ongelmia mutta on kuitenkin. Sivulle Oksi tulee käsiavun kanssa ja kääntää peräpäänsäkin ihan kivasti. Käsi täyttyy nyt häivyttää pikkuhiljaa. Ongelmana on istuminen, se ei joko ole koiralla hanskassa (ei ymmärä vihjettä) tai sitten se istuu silloin kun sitä huvittaa.

Harjoiteltiin myös pallon siirtämistä laatikkoon. Palkattiin ensin vain pään laittamisesta laatikkoon. Oksi tarjosi kyllä ensin tassun/tassujen laatikkoon laittamista mutta se ei nyt ollut harjoiteltava asia. Pallo taas oli niin kiva juttu, että siitä ei haluttu otetta irrottaa lainkaan. Tää homma jäi nyt kesken ja tarvitsee mietintämyssyä kuinka olisi paras tapa rakentaa juttu kokoon.

Keskiviikkona tehtiin Oksin kanssa näyttelyjuttuja eli seisomista, hampaiden katsomista ja vierellä juoksemista. Olin itse niin jumissa työpäivän jälkeen, että en halunnut reenata mitään jossa olisi joutunut ajattelemaan ennemmän.

Seisominen; seisoo mutta tarjoaa muutaman askeleen peruuttamista, johtuen peruuttamisharjoituksista. Korjautuu varmaan kun laitan molemmat käytökset vihjeen alle. Kait tuota seisomisasentoa pitäisi petrata eli pitäisi päästä katsomaa koiraa kauempaa, että missä ne takajat ovat. En tiedä viitsinkö, koska en usko että näyttelyt ovat se meidän juttu :).

Hampaat: hampaiden katsominen on vihjeen alla "hampaat". Sujuu jo tosi hyvin. Samon vihjeen ja Oksi käänsi päänsä Valtterin suuntaan joka katsoi hampaat, ja minä palkkasin koiran. Näytä kivalta ja hyvältä mutta en usko ihan näin hienosti näyttelyissä toimivan, hajoittelua ja häiriötä pitäisi saada vielä lisää paljon :).

Vierellä ravaaminen: sujuu hyvin mutta tarvitsee häiriön alla tekemistä paljon. En meinaan ukso, että jos perässä tulee koira niin tämäkään näin hyvin sujuu :).

Keskiviikon harjoitukset tehtiin niin, että Oksi oli vapaana koko ajan harjoitustilassa samoin Suko, joten nyt oli toinen koira häiriönä koko ajan. Oksi malttoi kuitenkin hienosti keskittyä minuun :). Yksi tavoite on, että pystyttäisiin reenamaan omia koiriamme yhtaikaisesti.

Mitäs muuta... Oksin korvat ovat muuten nyt pystyssä kumpikin ja oikein topakasti vielä. Joten pentueessa ei tainnut nyt sitten olla yhtään taittokorvapentua? Arcon (minun mielestäni turhat) murisemiset Oksille ovat vähentyneet roimasti, niitä ei pahemminen enää ole ollenkaan. Mikä on tietysti hyvä juttu :). Ollaan pääsemässä Arcon ja Oksin väleissä samaan tilanteeseeen mikä on Arcon ja Kepan välillä. Arco ja Oksi leikkivät pihalla paljon keskenään ja Kepa usein pitää kompin herruutta itsellään, eli istuu koirankopin päällä, mihin pojat eivät pääse. Oksi tosin pääsisi varmasti sinne hyppäämään sen verran ketterä se on, mutta Arco ei koskaan ole kopin päälle päässyt.

Arco on nyt syönyt lähes koko purkillisen Bodyflex combi-merkkistä ihmisille tarkoittettua nivelravinnelisää 2 tablettia per päivä. Arco on alkanut venyttelemään enemmän kuin aikoihin, venyttelee sekä etu-että takapäätään. Tiedä sitten onko tuon ravinnelisän ansiota vai minkä mutta hyvä kun venyttellee :). Kepa saa ko. tuotetta myös mutta puolet pienemmällä annostuksella.

Harmittaa, että olen sairastanut flunsaa ( jo mekein pari viikkoa) joten lenkitykset ovat olleet lähes pois kuvioista. Eilen oli töiden jälkeen kuumetta 38,7 joten tänään koirat ovat olleet vain omalla pihalla. Sairastaminen on tosi syvältä,  ja varsinkin Kepa on ihmeissään jos vain makaan pedissä keskellä päivää.

2 kommenttia:

  1. Robbenista en ole hetkeen kuullut, saa nähdä miten sillä tuo viimeinen korva.

    Oksin käytös kuulostaa siltä että Dex tulee pestyä sitten kehässä mennen tullen. :D Me ei olla vielä oikein harjoiteltu hampaiden katsomista ollenkaan, mennään tutulla mentaliteetilla "onhan tässä vielä aikaa". ;)

    VastaaPoista
  2. Tähän voisi Oksin kohdalla todennäköisesti sanoa sen kuuluisan "kyllä se kotona osasi" :D...Luulen, että toiset koirat näyttelyssä voivat olla liian "kova juttu" Oksille :).

    VastaaPoista