perjantai 17. helmikuuta 2012

Oksi 6kk ja juttua Arcosta

Oksi tuli huimaan kuuden kuukauden ikään 13 päivä. Se on jo suhteellisen kookas, korkeampi kuin Kepa, mutta muuten hyvin pentumaisen oloinen. Aavistuksen tällä hetkellä takakorkea muuta elän toivossa, että kasvaessaan (toivon mukaan vielä hieman) takakorkeus tasoittuu. Toinen korva on edellen suurimman osan ajasta lörpöllään hieman kärjestä ja vaikuttaa siltä, että kun pentu on oiken väsynyt korvat elävät ihan omaa elämäänsä :D.

Arcolla oli 15.päivä eläinlääkäri. Olin ottanut päivän vapaaksi koska olin lähes 100% sitä mieltä, että koira lopetetaan, koska jotain vikaahan siinä on. No, painoa oli kertynyt viime punnitus kerrasta, Arco painaa tällä hetkellä 32,6, jossa on ainakin viisi kiloa liikaa. Koirasta otettiin pieni verenkuva, tulehdusarvot ja munuais-sekä maksa-arvot. Veriarvot olivat kaikki hyvät.Vatsan-alue ultrattiin, koska maha on kummallisen pinkeä. Myös eläinlääkärin mielestä, joten ei ollut omaa kuvitelmaa. Ainut löydös oli toisessa munuaisessa oleva pieni, pieni muutos, joka ei ole kuulemaa vakavaa, koska arvot olivat kuitenkin hyvät. Varmuudeksi vatsa-alue myös röntgenkuvattiin. Ei mitään epäilyttävää. Diagnoosi: koira tällä hetkellä terve ja kortisonia jatketaan vanhalla annostuksella. No, tulin siis kotiin 270 euroa köyhempänä koira mukanani :).

Tarkoitus on nyt saada Arcon painoa putoamaan, jos se vaikuttaisi suotuisasti tuohon sen liikkumiseen ja pinkeään vatsaan. Olen myös miettinyt, että pitäsikö sitä ruveta käyttämään hieronnassa. Tästä eteenpäin eletään sitten niin kuin terveen koiran kanssa eletään, joten yritän olla syynämättä Arcon olemista liian tarkasti.

Kävin näiden hyvien uutisesten kunniaksi ostamassa Arcolle uudet valjaat. Kepa sai myös uudet ja Kepan vanhat siirtyivät Oksin käyttöön. Arco sai myös uuden hihnan ja sen entinen on nyt Oksilla käytössä. Koska koirat noista viis veisaavat ostin niille myös herkkuja, joita ne sentään arvostavat :).

Meillä on ollut tällä viikolla hiljaisempaa reenien suhteen. Oksilla oli vain Naksukurssi, viimeistä kertaa muuten. Kotiläksynä oli peruuttaminen, jota ehdittiin harjoitella tosi vähän. Päästiin kyllä näyttämään osaamisemme ja sitten harjoiteltiin kumartamista. Kurssilla ei oikein itselle tullut mitään uutta, näin sen oli ajatellutkin, muuta pääsipä koira kuitenkin erilaiseen ympäristön harjoittelemaan. Sunnuntaina on ohitusharkat.

Ostin vihdoin viimmein koirille harjoitusvihot, Arcokin sai omansa ja meinaankin ottaa senkin mukaan joihinkin reeneihin. Hirveää tekemisen motivaatiota sillä ei ole, mutta tykkää kyllä kun pääsee mukaan :).
Eläinlääkärissäkin oli niin kivaa :). Eläintenhoitaja Katikin kysyi, että "oliko Arco vähän varautunut, ei uskoisi..." kun koira hyppi tasakäppää kun Kati oikein sitä kehui. Kati kyllä taitaa kuulua niiden harvojen ja valittujen ihmisten joukkoon, jotka Arcosta ovat kivoja ;).

En tiedä onko Oksi nyt luokiteltu jotenkin isommaksi pojaksi mutta Arco voi leikkiä sen kanssa jo sisätiloissakin. Ja varsinkin ulkona poikien meno on aika hurjaa. Kepa onkin jäänyt Oksin leikittämisessä vähän paitsioon, tosin vaikuttaa kyllä ihan tyytyväiseltä kun ei tarvise osallistua poikien juttuihin:).

Oksi on ollut työpäivien ajan pääsääntöisesti kotona. Hyvin on mennyt, mikä tietysti helpottaa omaa oloa:).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti