sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Sunnuntaihöpötykset

Pakkaset ovat laskeneet sen verran, että päätin pitää tänään ms. koirapäivän. Koirapäivä pitää sisällään pitkät lenkint ja muutenkin koko päivä koostuu koirien kanssa puuhailemisesta.

Kahdeksan maissa suunnattiin Arcon kanssa pitkälle lenkille. Halusin katsoa tuota sen liikkumista ja vointia pitkän lenkin jälkeen. Ollaan viimmeiset pari viikkoa kävelty vain tuota lyhyttä lenkiä pakkasten vuoksi ja nyt Arco olikin sitä mieltä, että pidemmän lenkin varrelle on jostain siunaantunut varsin epäilyttäviä asioita. Koiran käytös oli todella normista poikkeavaa ja pistää epäilemään sen näkökykyä, tai sitten meille ei tulekaan Oksille mörköikää vaan se tuleekin Arcolle. Arco siis tuijotti ja murisi junanradan piuhoille, tai sellaisille mustille nöhkäleille joita ovat kiinni radan piuhoissa. Seuraavaksi epäilyttävä juttu oli iso lumilohkare tien varressa, erikoista koiralta joka ei koskaan ole lumimöykyille vouhkannut. Mitä jos se alkaakin dementoitumaan tai jotain. No, käveli kyllä hyvin ja jaksoi lenkin kivasti. Etupään liikkeessä on häikkää, eli se ei ole puhdasta mutta ei ole suoranaista ontumistakaan.

Kymmenen maissa vaihdoin koiran ja lähdettiin lenkille Kepan kanssa. Käveltiin sama lenkki kuin Arcon kanssakin mutta nopeampaan tahtiin.

Tänään oli ohitusreenit joihin otin Oksin mukaan. Kepa vaikutti lenkin jälkeen sen verran tyytyväiseltä maatessaan sängyn päällä ja Oksi oli tarmoa täynnä, niin kuin yleensäkin. Joten siksi  tällä kertaa näin päin.
Eli oltiin reenitilassa, toinen seurautti koiraa ja toinen teki paikallaan oman koiransa kanssa jotain esim. istumista. Kivasti meni Okisin kanssa seurasi vierellä ja oli hiljaa. Jaksoi kiinnostua minusta joka oli hyvä juttu. Palkkasin nameilla, jotka tällä kertaa tuntuivat maistuvan erikoisen hyviltä. Pidettiin tauko ja jatkettiin nyt niin, että palkasin Oksi kun katsoi toista koiraa. Ei lähtenyt mukaan pieneen haukkumiseen ja toinen koira pääsi hyvin lähellekin. Meni kivasti. Pidettiin tauko ja kolmanella kerralla Valteri otti Sukon meidän pariksemme. Eli käveltiin lähinnä treenitilassa ja ohiteltiin toisiamme. Oksi menisi mieluusti Sukon luo mutta tulee kutsuttessa pois. Tämä meni myös hyvin.

Mutta, mutta... Katariina sekä Valtteri kiinnitivät huomiota Oksin toiseen takajalkaan. Takapään liike epäpuhdas, koira ns. kiertää oikeaa takajalkaansa. Vika on joko jalan yläosassa tai selässä. Todennäköisesti jonkin sortin  venähdys. Eli jotain on käynyt viime torstain ja tämän sunnuntai välisenä aikana. Karin mukaan koirat olivat eilen töissäolo aikanani pitäneet pihalla aikamoisen härdellin eli olivat juoseet ja kurmottaneet toinen toisiaa ja välilä Oksi oli ollut helisemässä. Ei siiis mitään tappelua mutta sellaista holskumaista höyryjen uloslaskua. Oksi on voinut venhdyttää itsensä siinä hötäkässä. Täytyy seurata sitä ja edetä sitten sen mukaan. Oksi ei vaikuta kipeältä eikä aristele paikkojen painelua. Istuu myös ns. oikein eli ei lösähdä toiselle kankulleen vaan istuu suorassa.

Viime viikolla Oksi oli kaksi päivää kotona työpäivän ajan. Toisena päivä oli hieman järsitty sängynjalkaa ja toisena päivä vierailtu kissanvessoissa. Kissanhiekaa oli levitelty oikein olan takaa pitkin kämppää. Mutta tärkeintä oli, että asioita ei oltu tehty sisälle vaikka sisälläolo aikaa tuli pisimmillään 7 tuntia. Myöskään kissojen kupeilla ei oltu vierailtu eikä tuhottu mitään.

Ensi viikolla meillä on vain Naksukurssi ja sunnuntain ohitustreenit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti