keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Fiksu pikkupoika ja viikon harkat

Oksi osaa avata oven painamalla kahvaa alaspäin. Tätä ei ole harjoiteltu vaan se on oppinut sen itsekseen. Se osaa nostaa nenällään ulko-ovessamme olevan hakasalvan pois paikoiltaan ja aukaista myöskin vaatekaappiemme liukuovat. Niitäkään sille ei ole opetettu. Johtuen Oksin omatoimisista opinnoista täytyy olla tarkkana noiden ovien kanssa että ei käy niin, että koirat ovatkin pihalla koko työpäivän.

Tiistaina harkoissa olivat mukana Arco ja Oksi. Saatiin koirien kanssa oikein yksityistunti kun Valtteri oli jättänyt omat koiransa kotiin. Oksin kanssa tehtiin sivulletuloa vaihtelevalla menestyksellä. Samoin Oksin kanssa tehtiin alustakosketusta flyball-telineeseen. Telinehän vaatii koiralta reilun tassupainalluksen ja sen jälkeen laite sinkoaa pallon. Koska Oksi on aika pallofriikki Valtteri ajatteli, että se tykkäisi tuosta hommasta. Oksi kyllä laittaa tomerasti molemmat etutassut alustalle mutta kun alustaa ryhdytään nostamaan sen normaaliasentoon koiran innostus hiipuu. Hommaa jatketaan.

Arcon kohdalla jännitin, että miten se suhtautuu treenitilaan ja siellä oleviin ihmisiin. Arcosta kun ei oikein voi etukäteen ennustaa millä mielellä se on. Ensinnäkin se oli tosi kypsynyt Oksiin ja murrasi autossa suurimman osan matkaa. Lopulta se kääntyi istumaan niin, että ei nähnyt Oksia ollenkaan. Oksi puolestaan on niin iloinen veikko, että sitä moiset pelleilyt eivät juurikaan paina ja se kurkki iloisen oloisena olkapääni yli, että mihin ajetaan. Farkun takapaksin ovi oli jäätänyt kiinni, niin koirat joutuivat matkaamaan takapenkillä.

Laskin Arcon reenitilan ovella irti. Ajattelin, että ainakaan mitään negatiivisia fibroja ei lähde minusta remmiä pitkin koiraan. Ja koska paikalla oli vain Valtteri, joka on tottunut kaikenmoisiin koiriin niin ajattelin, että asia on ok. No, Arco se osaa yllättää, onhan se nyt huomattu:). Se oli aivan innoissaan, kerjäsi rapsutuksia ja esiintyi muutenkin oikein edukseen. Valtteri oli Arcon mielestä ihan "ylikylän" eli supersuperkiva.

 Arcon kanssa otettiin muutama sarja seuraamista-istumista jne. Flyball-telinen saatiin nostettua Arcon kanssa normitilaan eli pystytiin nostamaan kriteeriä todella nopeasti. Otettiin luopumista, ja tähän saattin ohje viedä toiminto käskyn alle. Arco teki myös sarjan nenäkosketusta seinässä olevaan tarraan, katsottiin vaan, että kuinka nopeat hoksottiment koiralla on. Nopeathan ne ovat, mutta tiedossahan tämänkin jo itselläni oli. Arco jaksoi keskittyä hienosti ja takana ovat ne päivät jolloin se stressasi uutta tilaa/tilannetta niin, että ei pystynyt syömään. Kaiken kaikkiaan hieno juttu :). Kaikki toiminnot mitä harjoiteltiin olivat Arcolle entuudestaan tuttuja ja onhan sillä aika pitkä tausta ko. juttuihin eli se osaa nopeasti ruveta tarjoamaan eri toimintoja.

Tänään menin suoraan töistä Oksin kanssa harjoituksiin. Istumista reenattiin nyt niin, että palkkasin pallolla ja tehtiin useampia sarja. Flyball-telineen kanssa tehtiin ensin kosketusta namipalkalla ja sen jälkeen ryhdyttiin nostamaan telinettä ja palkkasin pallolla. Useampi sarja näitäkin.

Oksi joutuu/pääsee tästä lähtien myös ohitusharkkoihin. Harjoitustilassa ja irrallaan ollessa se tulee hyvin juttuun muiden koirien kanssa mutta jos nähdään vieras koira kaupungilla alkaa haukkuminen ja valtaisia pyrkimys päästä toisen koiran luo. Harjoitusta tähän lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti