tiistai 13. syyskuuta 2011

Yövieraita ja tie hoskupojan sydänmeen

Käytin eilen illalla koirat erikseen iltapissatuslenkillä ja voisin vaikka lyödä vetoa, että suljin autoportin kummankin "lukon". Aamulla laskin ennen lenkille lähtöä koirat pihalle ja on tullut tavaksi vilkaista talonnurkalta että autoportti on todella lukossa. No, tänä aamuna alempi lukko oli auki. Joko se oli jäänyt minulta illalla kiinnilaittamatta, toki oli pimeää ja satoi kovin mutta kuitenkin...Jos joku oli sen yöllä aukaissut niin koirat eivät olleet kyllä sitten reagoineet mitenkään. Arco makasi pitkin pituuttaan sänkyni vieressä koko yön ja Kepa alkuyön sängyn alla ja aamuyöstä jaloissa. Pohdittiin asiaa Karin kanssa aamulla ja tultiin siihen tuokseen, että jos joku pihalla (siis ihminen) liikuskelisi meidän nukkuessamme pihallamme, niin koirat kyllä nostaisivat kunnon rähäkän. Joten mysteeriksi jäi, että mitä lukon kanssa oli tapahtunut.

No, joka tapausessa kun oli koirat aamulla pihalle päästänyt kävi heti selvästi, että yövieraita kuitenkin oli pihalla käynyt. Kissa oli selvästi liikuskellut pihalla ja navetan alla, todennäköisesti se oli käynyt nukkumassa navetan yläkerran kesähuoneessa. Arcon nenä teki hyvin selvästi missä vieras oli liikuskellut ja koira olisikin ihan ehdottomasti halunnut päästä tarkistamaan navetan yläkerran. Jätin koirat kuitenkin pihalle ja tarkistin asian yksin, ketään ei löytynyt mutta käyty oli. Luotan Arcon käytökseen näissä asioissa täysin. Samainen kissa on kerran löytynyt kesähuoneesta, joten tiedetään että se pihapiirissa liikkuu. Todennäköisesti se asuu tuossa naapurissa, tai ainakin toivotaan niin. Lumen tultua sitten nähdään kuinka paljon se tässä pyörii. Minulla ei ole mitään sitä vastaan pyörikööt vain mutta olisi kiva tietää, että ko. kissalla on todella oma koti. Jos ei ole niin tässähän on sitten meidän mietittävä kuinka asiassa edetään. No, joka tapauksessa se oli käynyt tarkistamassa laittamani verkot ja Arco oli ehdottomasti sitä mieltä, että voisi käydä tarkistamassa että kissa ei vaan ole ulkorakennuksen alla. Olin asiasta eri mieltä ja jouduimme siitä myös hieman keskustelemaan. Loput verkot täytyy saada laitettua pikapuolin. Kissa oli käynyt myös tsekkaamassa meidän kissojen tarhan.

Nyt illalla satoi niin harjoiteltiin sisätiloissa. Otin kosketusalustaksi post-in laput. Arcon kanssa nostin lapun heti hieman ilmaan ja koira hoksasi heti , että tassulla kosketaan. Otettiin 3x10 sarjat niin, että vaihtelin lapun paikkaa lattialla ja välillä nostin sen hieman ilmaan.

Vaihdoin koiraa. Vuoroaan odottava joutui olemaan portintakana toisessa makkarissa. Sinänsä mielenkiintoinen havainto, että Arco oli sitä mieltä, että odotuspaikka on aina ollut tuulikaappi (näin edellisessä kodissa) ja olisi halunnut mennä odottelemaan sinne. Olin vähän skeptinen Kepan suhteen, että tajuaako se mitä haetaan kun ämpärinkansi oli vaihtunut pienee lappuun. Ehkäpä katseluoppilaanan olo auttoi mutta tajusi kyllä heti että mitä haetaan. Tosi tapansa mukaan se sähläsi; hyppäsi minua vasten tuuppasi tassulla ruokkuppia ja minua jalkoihin jne. Lopuksi tarjosi maahanmenoa, ja kaikki tapahtui ennen kuin oli kerennyt laittaa ruokakupin maahan ja aloittaa koko hommaa. Jouduin käskyttämään sen seisomaan ennenkuin pystyin laittamaan lapun lattialle. Kepan kanssa oli tarkoitus vaan saada oikea toimintaa ja päästä palkkaamaan koira, joten pidin lapun lattiatasolla mutta vaihtelin  sen paikkaa. Tehtiin 3x10 sarja. Pientä tassulla kuopimista oli mukana mutta koira oli vaan niin innostuntu, joten palkkasin koska halusin toiminnan jatkuvan. Toiminta oli kuitenkin lappuun tassulla koskemista, jota hainkin.

Vaihdoin koirat. Arcon kanssa tehtiin 3x10 sarjat niin, että lappu oli pääsääntöisesti sylissäni ja vain muutaman kerran lattialla. Hyvin meni. Kepan kanssa tein 3x10 sarjat samalla kriteerilla kuin aiemminkin ja kuopaisu väheni loppua kohden eli alussa oli intoa liikaa. Kepan kanssa voisi turhia höyryjä laskea pois jollain simppelillä toiminalla esim. kosketuskepin kanssa ennen varsinaisesti harjoiteltavaa juttua.

Seuraavat harjoitukset täytyy suunnitella etukäteen ja ruveta pitämään jonkinmoista kirjanpitoa vaikka nämä tämmöisiä simmpelitä hupijuttuja ovatkin niin muistaisi sitten, että mitä tehtiin ja miten meni. Arco on aina näistä jutuista kovin tohkeissaan-selvästi se tykkää harjoitella moisia juttuja. Naksutin itsessään tuntuu toimivan sille jonkinmoisena vihjeenä, että nyt harjoitellaan jotakin. Mukava oli nähdä myös, että Kepankin innostui ja jaksoi keskittyä.

Arcosta löytyi aamulla yksi punkki...Taas. Tulevaisuudessa täytyy kyllä laittaa niille punkkisuojaineet. Olen vähän ollut niitä vastaan kun en mielelläni tuohon Arcoon varsinkaan laittaa mitää ylimääräistä. Mutta täytyy tässä asiassa taipua "ympäristön painostukseen".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti