maanantai 10. helmikuuta 2014

Taistelu peiton herruudesta

 
 Meillähän on se huono tapa että koirat saavat nukkua sängyssä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että allekirjoittanut jakaa sänkynsä kahden koiran ja yhden kissan kanssa. Arco harvoin sänkyyn hinkuaa kun inhoaa sitä, että siihen koskee joku kun se nukkuu. Joku voi olla toinen koira, ihminen tms. häiriö.

Ollaan aika tapojemme orjia, joten nukkumaan käydään lähes poikkeuksetta yhdeksän maissa. Koirat ovat saaneet loimet niskaan ja kun olen levittänyt sängyn, siellä on alta aikayksikön yksi kissa mun hienolla muotoilulla tyynynyllä, yksi koira on vallannut muut tyynyt ja yksi koira on asettautunut peiton päälle. Melko merkillistä mun mielestä ja yritän sitten mahtua joukkoon... Saattaa olla että jossain vaiheessa saan peiton itselleni mutta silloin ei kannata poistua sängystä minnekään tai peli on menetetty.
 
Pojat kähäyttivät yhteen viime viikolla pihalla. Tilanne tuli taas nopeasti leikin tiimellyksessä. Kuului vain kun jompikumpi vinkaisi ja samalla alkoi rähinä. Arco painui maahan makuuasentoon, joten luulen että se oli vinkaisija ja selkään sattui. Oksi oli kovin polleana ja sainkin sen pannasta sitten hilattua kauemmas. Laskin Arcon sisälle ja se menikin maate olkkariin. Kovasti elein rauhoitteli Oksia joka kävi useamman kerran sen luona patsastelemassa että "joku jäi vähän kesken". Käskystä jätti kyllä Arcon rauhaan ja tilanne siitä sitten tasoittuikin nopeasti.
 
Arcolla on jo muutama harmaa kulma-ja viiksikarva.
 
 
Arco on ollut muutenkin normaalia kärtympi, rähähti ulosmeno tilanteessa Kepallekin. Tätä se ei koskaan aiemmin ole tehnyt. Selvästi se hermostuu tilanteissa joissa kokee että sitä tönitään jne. Makuuasennosta ylösnousemiset ovat olleet Arcolle selvästi hankalia, peräpää ei oikein meinaa aina tulla mukana.
 
Kepa kävi hieronnassa. Pientä jumia keskiselän kohdalla. Hieroja löysi hännän tyvestä patin jota koira selvästi aristi. Tilannetta seuraillaan. Seuraava hieronta tytysyllä on kuukauden päästä. Kepa on lihaksistoltaan selkeästi paremmassa kunnossa kuin Arco.
 
 
Onneksi, onneksi Oksin valtava kylkien rapsuttaminen on vähentynyt huomattavasti. Kovat kutisevat ja niitä on putsailtu. Allergiasiedätys droppi ei ole vielä tullut. Tiedä sitten mistä kutina johtui, kovista pakkasista vai mistä. Luin eräästä kirjasta että liian lihapitoinen ruoka aiheuttaa verenpainetta koiralle ja saattaa myös lisätä ihon kutinaa.
 
 
Oksin kanssa ollaan tehty edelleen lähellä pysymisharjoituksia sekä jätä harjoituksia. Vaikuttaa hyvältä, ehkäpä mulla joku päivä on hienosti vieressä kulkeva koira joka ei hinkua autojen perään eikä kuumene toisista koirista.Samaten ollaan reenattu pallon luovuttamista käteen. Toimii tosi hyvin.
 
Kolmen kopla
 
Ja lopuksi yksi mun suosikki kuvista- hyvänmielen kuva. Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa voisi sanoa että kuvasta välittyy Oksin syvin olemus :)

3 kommenttia:

  1. Voi, onko Oksilla tullut harmaata kuonon kärkeen? :) Kuvissa näyttäis siltä! Kahdessa ekassa kuvassa näyttää ihan samalta kuin velipoika. Oletko hierottanut Oksia vähään aikaan? Meillä iän myötä helpottanut jumien osalta, tuntuu että koiran kroppa alkanut hoitaa "itse itseään" eikä sitä tarvi enää koko ajan huoltaa. Tästä näkee juurikin sen, kuinka hitaasti nämä kehittyy.. Kiva kuulla että Oksin rapsutukset on vähentyneet, niin ja kivoja kuvia taas!

    VastaaPoista
  2. Sillä on kuonon kärjessä harvempaa karvoitusta kohdassa, siis siinä mikä usein kutisee. Piti oikein napata poikaa kuonosta kiinni ja katsoa tarkemmin...taitaa siinä harmaampaa olla :). Oksille on tilattu hieroja kuun loppupuolelle, varasin oikein 1,5 tunnin ajan, saa sitten kopeloida poikaa urakalla. Mun silmään sillä ei kummempaa pitäisi olla mutta saa nähdä. Botin kanssa sekin yönsä nukkuu.

    Hyvä juttu että Sonyn kroppa on ollut kunnossa. Se on kyllä kaikin tavoin hieno rotunsa edustaja ja todella upeasti olet sitä eteenpäin vienyt :) Sun kannattaa vähän ylpeillä teistä :). Velipojalle ja ihanalle Jyrkille rapsutuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä kokenut, että messarista investoimasta BoT-verkkoloimesta on ollut apua meille. Satunnaisesti puen sisällä kun siltä näyttää, etenkin rasituksen jälkeen ja nykyään aina treeneissä ennen ja jälkeen treenin, kylmemmillä onkin toppaloimi.

      Kiitos, tuo kommentti lämmitti mieltä :)

      Poista