tiistai 5. marraskuuta 2013

Koirahoitaja ja Oksi luustokuvissa

Sandra tuli perjantai-iltana viikonlopuksi koira- ja kissavahtiin. Me lähdettiin Karin kanssa mun työkaveriden ja heidän miestensä kanssa Tallinaan. Meille on tullut tavaksi tähän aikaan vuodesta käydä työporukalla reissussa, tänä vuonna Viipuri vaihtui Tallinnaan.

 
Oksi on varsin ihastunut Sandraan mutta tällä kertaa Arco liimautui tyttäreen kiinni. Joka aiheutti sitten sen että Oksille piti Arcon toimesta murrailla. Valokuvat tässä postuksessa ovat vanhoja mutta tuolta toi touhu aina näyttää Sandran kyläillessä meillä.
 
 Nukkumaan käydessä Kepa oli kuulemma hypännyt omalle paikalleen jalkopäähän ja Arco oli hypäänyt poikkuksellisesti nukkumaan sänkyyn Sandran viereen. Oksi oli sitten jäänyt haahuilemaan koko yöksi muualle kuin makkariin kun en olllut muistanut ohjeistaa Sandraa, että Oksille on sanottava että käy nukkumaan omalle pedilleen makkariin. Täytyy myöntää että aika väsynyt ja hämillään oloinen "pikkukoira" meitä kotona odotti kun ennen kymmentä sunnutai-iltana kotiuduttiin. Nukkumaan käydessä Oksi hyppäsi heti sänkyyni ja kävi makaamaan päälleni niin että sen pää oli ihan kiinni kaulassani, tässä se makasi puoli tuntia ja sitten siirtyi pedilleen nukkumaan. Taisi olla pojalla äitia ikävä :D.
 
 
 Kaiken kaikkiaan koirien osalta viikonloppu oli mennyt hienosti ja vielä kiitokset Sandralle eläinten hoitamisesta :).

Tänään käytin Oksin virallisissa selkä-,lonkka- ja kyynärkuvissa Kouvolan Univetissä. Kuvat otti "meidän oma" eläinlääkärimme joka on Oksia hoitanut aiemminkin (kastraatio ja patin leikkaus). Kuvia hän ei sen enempää kommentoinut kuin, että selkä ja kyynärät sekä lonkat vaikuttavat siisteiltä, eikä lonkistakaan mitää Ö; tä saada virallisestikaan. Nyt sitten odotellaan virallisia lausuntoja. Pientä kuumenemista oli Oksin kohdalla vastaanottotiloissa kun sinne tuli toinenkin koira. Molemmat haukkuivat. Totesin sitten hoitajalle Oksista että sitä ei kyllä tarvi yhtään varoa vaikka toiminta aika äänekästä olikin. Tiedän että ko. asemalla on holskuilla aika huono maine ja suhtautuvat niihin varoen.

Oksin korvat huuhdeltiin ja imuroititiin. Sillähän on ollut vasemmassa korvassa jo pitkään musta kökkö tärykalvolla, joka ei olla saatu sieltä normikonstein pois. Tiukassa oli ollut kuulemma nytkin ja nyt sitten paljastui että tärykalvo oli puhki kökön takana. Oikea korva oli siisti ja ok. Korvaan saatiin lääke ja kontrolli on 10 päivän päästä ja samalla otetaan kilpirauhastestit. Silmäpeilaus menee varmaankin Oksin kohdalla alkuvuoteen mutta kun se on tehty, on mielestäni koiralta tutkittu kaikki tarpeellinen. Allergiatestin tulokset eivät ole vielä tulleet.

Odotteli pari tuntia Oksia odotushuoneessa ja katselin kaiken näköisiä koiria kääpiovillakoirasta vaikuttavan näköiseen uros bulmastifiin. Toki tuli parin ihmisen kanssa juteltuakin. Eräs vanhempi rouva oli tullut saksanseisojanartun kanssa Lapualta asti. Kertoi koiran jalassa olevan murtuman ja ajeli Kouvolaan kun täällä on yksi Suomen parhaista koirien ortopedeistä. Juttelin myös yhden nuoren naisen kanssa jonka koira on Espanjan löytökoiria. Kovin oli tyytyiväinen koiraansa. Lähinnä tämä kiinosti itseäni eniten kun olen nykyään aika paljonkin pyörinyt noilla rescue-sivustoilla.

Tänään on satanut joten ollaan lähinnä lötjäilty sisätiloissa ja Oksi on nukkunut pois nukutusväsymystä ja minä reissuväsymystä.

4 kommenttia:

  1. Hei, taisitkin nähdä meidän Aida-holskun univetillä? Aida oli selkäongelmien kanssa siellä käymässä. Aida ei kyllä ole varmaan parantanut siellä holskujen mainetta, metelöi odotushuoneessa minkä ehtii..

    VastaaPoista
  2. Heippa, juu näin kyllä. Olin se rasittava täti-ihminen joka kyseli koirasta kaikennäköistä :D. Mun mielestä Aida oli ihan siivosti :), kaikki neljä jalkaa maassa. Meillä kun mennää kovasti eteen ja ylöspäin :D, Oksilla ei ole sellaista käsitettä kuin kävely. Joskus joku lääkäri on tuolla todennut itselleni, että holskut ovat arvaamattomia...Toivottavasti Aida sai apua selkäongelmiin.

    VastaaPoista
  3. Aida pärjäilee lääkityksellä nyt toistaiseksi. Ilmeisesti lääkkeet ovat hyvin auttaneet, kun komentaminen on tullut takaisin :) nyt huolta vuorostaan aiheuttaa tuo meidän 6 kuukautinen belgipentu.. selkä on jumissa ja tykkäisi peitsata :(

    VastaaPoista
  4. Hyvä, että lääkitys auttaa :). Kyllä se vissiin niin on, että huoleton on hevoseton mies ja koiraton nainen. Toivottavasti pentulla on vain lihasjumia eikä sen vakavampaa, tsemppiä teille. Meillä on ollut isona apuna noissa jumituksissa tuo Back on trackin loimi.

    VastaaPoista