torstai 7. helmikuuta 2013

Torstain touhut

Tänään tehtiin takajalkojen kohdistamista alustalle. Alustana oli ruokailutabletti, koska puhelinluettelo on sen verran korkea ja koirien takajalkojen kanssa ei ole mitään touhuttu, niin helpotin sen verran. Sheippaamalla aloitettiin, tehtiin 1x8x3 sarjat per koira. Oksilta ja Kepalta takajalat löytyivät nopeasti, Arcolla ei niitä vissiin olekaan. Tässä huomaa koirien rakenteellisen eron. No, Kepa ja Oksi molemmat takajalta alustalle, Arcolta sain vain toisen.

Tehtiin 2x5 sarjat etujalkojen nostoa luettelon päälle. Kirsukosketusta pakasterasian kanteen, paikkaa vaihdellen, niin että koira joutui nousemaan takajaloilleen (Arcolle tehtiin niin, että kaikki jalat lattialla) 2x8 sarjat.

1x5x2 sarjat sivulletulon kautta merkille lähetyksiä, eli käskyllä koira edesta sivulle ja siitä merkille. Palkka sivulle istumisesta sekä merkiltä palatessa.

Sitten pidettiin parin tunnin tauko ja oltiin pihalla.

Tehtiin vielä laatikon kiinni laittoa 3x5x3 sarjat. Tässä vaikeutena on laatikoiden sijainti eli koira joutuu olemaan vähän sivuttain laatikkoon nähden. Pitäisi varmaan muuttaa oven kiinni laittoon. Sitten Oksin ja Kepan kanssa istu-nouse-maahan-sivulle settiä 1x20 sarja. Ja Oksin kanssa "kölli" käskyä jossa koira makaa kyljellään 1x5 sarjat. Ja Oksin kanssa vielä ihan normi katsekontaktia, johon olen nyt liittänyt "katso" vihjeen, 1x20 sarja. Arco liikkui sen verran vaivalloisen näköisesti, että armahdin sen näistä maahan-nouse jutuista eikä sillä oikein intoa niihin ollutkaan, tyytyi makailemaan sängyn päällä.

Nämä olivat nyt tälläisiä puuhailujuttuja, koirien aktivointia, kun allekirjoittanutta laiskotti tänään lenkkeily. Hyvin tuntuu tuollainenkin koiria väsyttävän, nytkin makailevat jossakin kaikki kolme. Iltaruoka tuli kokonaisuudessaan palkkioina.

Toin töistä erillisen määrään puhelinluetteloita, jotka olen päällystänyt kontaktimuovilla, nyt on erikorkuisia kosketualustoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti