sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Sunnuntain sutinat

"Kun mä en katso, niin niitä ei ole olemassakaan..."
 
Tänään on hommailtu kaikennäköistä. Aamulla heräsin kuudelta Kepan oksentamiseen, koirat pihalle pikapissalle ja jatkettiin unia lähemmäs yhdeksää. Pitkään nukuminen ei sovi mulle, joten heräsin sitten päänsärkyyn. Koirille aamuruoka, jonka jälkeen mentiin pihalle koko porukka. Kyttäsin kaikkien isommat asiat ja totesin, että mahat kunnossa eli Kepa oli varmaankin oksentanut tyhjää vatsaa.
 
 
 
 
"NO, mennäänkö jo?"
 
Kari kotiutui sukuloimasta ja kävi Arcon kanssa lenkillä. Pyörittiin pihalla ja koirat leikkivät.
"Hei mulla on sulle yksi ehdotus!"
"Painitaanko?"
"Ketäs tuolla menee?"
 
Käytiin Oksin kanssa tunnin lenkki. Käveltiin radanhuoltotietä, intoa oli kovasti mutta kun käveltiin samaa reittiä takaisin niin intokin vähän hiipui. Tosin junan perään olisi pitänyt ehdottomasti päästä.
 
Meillä päin on tehty taas susihavaintoja ja yksi loukkaantuntu sunsi on ammutukin täällä entisessä maalaiskunnassa. Jälkihavaintoja on tehty meiltä noin kuuden kilometrin päässä ja yksi tuttava, joka asuu parin kilometrin päässsä meistä, on tehty 99 % näköhavainnon pellollaan jolkottavasta sudesta.
 
Susia täällä?  Voisin hyvinkin kuvitella. Kuva on otettu meidän vakilenkiltä, jossa silmät silloin aikanaan seurasi meitä kun Oksi oli ihan pentu. Kuvasta ei arvaisikikaan, että vilkas 6-tie kulkee parin kilometrin päässä, kaukaa näkyvän metsän takana ja Kepa katsellee ohi kulkevaa Allegroa. Nämä ovat syyt miksi näinkin rauhallisen näköisessä ympäristössä meidän koirat lenkkeilevät aina remmeissä.
 
Kotiin päin menossa. Että mä tykään tosta mänty-kuusi metsästä!
 
 
"Täällä"-sisälle kutsu. Tottelevaista porkukkaa?
 
Iltaruoka keittiöhöppäreenistä. Tehtiin pallonpyöritystä 3x6x3 sarjat. Noutokapulan nostoa 3x6x3 sarjat. Arco ei selvästikään mielellään ota suuhunsa esinettä mihin muut koirat ovat koskeneet, piäsiskö sille ostaa ihan ikioma noutokapula? Sitten otetiin 2x6 sarjat kohdekosketusta-nenä kiinni vadin pohjaan. Lopuksi sisätilassa vierellä-käskyllä seuraamista. Meillähän tuo käsky on pitänyt sisällään vain vierellä kävelyä johon ei ole vaadittu katsekontaktia. Nyt tehtiin niin, että otettiin kontaktin kanssa 1x15 sarjat per koira.
 
Meidän Kepasta on tullut jonkin aikaa sitten isotäti. Sen veljentyttö pyöräytti pikkuholskuja 7 kpl, 2 urosta ja 5 narttua. Ja koska mulla on jo melkein varmat suunnitelmat ;) niin uskallan niitä mennä katsomaan kunhan vielä hieman kasvavat.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti