sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Ohitusharkat ja sunnutaihöpinät

Aamulla suunnattiin aikaisn Arcon kanssa lenkille. Käveltiin tuolla auratulla radanhuoltotiellä, tarkoituksena oli kävelyttää Arco sen verran kauan, että nään vaikuttaako rasitus etujalkoihin. Mielellään poika kävelikin ja ilmeisesti aurattu tie on sen mielestä mukavampi kun kahlaaminen lumisella metsäautotiellä. Kotiinpäin tultaessa pysähteli pariin kertaan, mutta vaikea sanoa johtuiko jonkinsortin kivusta ja jostain muusta. Arcon kävely on mielestäni muuttunut, se näyttää jotenkin työläämmältä. Etutassu on kyllä pysynyt alla eli niin kipeä se ei ole, että koira sitä aristaisi.

Vaihdoin koiran ja lähdin Kepan kanssa lenkille. Alussa otettiin vierellä kävelemistä ja hienosti meni. Eilen illalla muuten törmättiin Kepan kanssa Valoon, nyt tosin ilman valoa, ja sakemanniin. Tulivat vastaan huoltotiellä ja sain pidetty Kepan hiljaisena, yksi pöhdys pääsi sakemannin ollessa kohdallamme mutta muuten Kepan kierrokset pysyivät hallinnassa. Edistystä tässä asiassa havaittavissa.

Vaihdoin taas koiran ja Oksin kanssa otettiin lähes puolet lenkistä vierellä kävelyä, palkkasin sitä vasemman reiden viereen. Eli katsekontaktia ei vaadittu vaan vierellä löysää seuraamista. Lisäksi olen palkannut sitä lähes kaikesta minuun päin suuntauvasta toiminnasta. Valitettavasti loppulenkistä lähellä kotia tavattiin sivutietä tuleva vieras koira, jota Oksi sitten haukkui. Oma keskittymiskyky herpaantui jotenkin ja se näkyi koiran toiminnassa. Eilen tehtiin lenkin yhteydessä kämmenkosketusta ja samoin harjoiteltiin kaikkien kolmen kanssa sisätiloissa samaa. Oksille on otettu myös toimintaan liikettä eli käden seuraamista. Liikkeestä on naks-ja palkka.

Kepan kanssa oltiin ohitusharkoissa. Hienosti meni tällä kertaa kertaa. Ainoastaan kerran yritti lähteä haukkujaisiin Anun nartun kanssa mutta lopetti lähes heti ja otti kontaktia minuun. Edistystä :). Samoin kierrokset ylipäätään pysyivät matalalla ja koira kuulolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti