tiistai 17. tammikuuta 2012

Kyläilyä ja rokotuksia

Käytiin viime sunnuntaina Kepan kanssa ohitusharkoissa. Kirjoitin tänne pitkät sepustukset siitä mutta teksti hävisi jonnekin bittiavaruuteen. Nyt olen laiska ja en kirjoita niistä mitään. Ne menivät kaiken kaikkiaan kivasti.

Tänään kävin aamulla Kepan kanssa keskustassa kävelemässä, että koira ei ihan metsity. Sitten käytiin Mustissa&Mirrissä valjasostoksilla, Kepa ja Arco saivat Hurtan Lifeguard Y-valjaat. Käytiin myös täydentämässä ruokavarastoja ja ostamassa possun sydämmiä harkkanameiksi.

Oksin kanssa suunnattiin Katariinan ja Valtterin luo kyläilemään. Tarkoituksena oli katsastaa kuinka Oksi käyttäytyy sille ihan vieraiden koirien kanssa. Oksi sai tutustua tyttökolmikkoon ensin portin läpi. Mitään ongelmia ei ollut, se ei haukkunut tai pelännyt. Kahvittelun jälkeen siirryttiin pihalle. Oksi oli ensin ulkona ja sitten lasketttiin ulos Hexi-narttu, joka olikin tyttö topakammasta päästä:). Hyvin tulivat juttuun ja puhuivat koiraa hyvin. Hexi oli hyvin fyysinen leikkijä ja pikku holskupoika oli aika ajoin tönäistynä tassulla kumoon lumihankeen. Mukaan otettiin vanha rouva Wiivi, ja edelleen leikit menivät hyvin, tosin Wiivi hommaili aika paljon omiaan. Hexi ja Wiivi sisälle ja Suko-narttu pihalle. Suko oli Oksille sinänsä jo tuttu koira treenitilanteista, tosin ne eivät olleet päässeet aikaisemmin ns. kosketusetäisyydelle. Suko ei juurikaan muista koirista piittaa, se ei edes kertakaan vilkaissut Oksiin päin. Juostessa väisti Oksia mutta muuten pentu oli sille ihan ilmaa. Oksi oli hieman hämillään ja peesaili Sukoa korrektin välimatkan päästä. Lopuksi Oksi ja Hexi pääsivät vielä yhdessä leikkimään. Mentiin vielä vähäksi aikaa sisälle ja Oksi jäi eteiseen portin taakse. Meno oli ollt sen verran väsyttävää, että pojan oli ihan pakko pistää pitkäseen tyttöjen pedille. Joten osaa se rauhoittua ihan vieraassa paikassakin:)

Iltasella käytiin vielä hakemassa Oksille raivotautirokote. Poika kävi puntarilla ja paino joko 16,4 tai 16,9 kg. Odotushuoneessa oli aika hässäkkä ja Oksi sisään tulleessaa ilmeisesti hieman pelästyi yhtä koiraa koska sille piti haukkua mutta nopeasti sain pojan hiljaiseksi ja nameja syötettiin siinä samalla kun katseltiin vieraita koiria. Poislähtiessa oli odotustilaan tullut uusi koira muuta olinkin jo askelleen edellä ja sain pojalle herkkuja suuhun. Niinpä me erittäin hienosti, ja ennen kaikkea, hiljaa ohitimme se koiran, jolle Oksi oli ensiksi haukkunut. Hyvä me :). Vaikuttaa todella siltä, että haukkumisen näissä kohtaamistilanteissa saa koulutettua kyllä pojalta pois:).

Arcolle on varattu lääkäriaika ensi kuun puolenvälin paikkeille. Arcolle on kertynyt aika paljon nestettä vatsan kohdille :(, välillä vaikuttaa ,että sillä on tukalat olot ja selkeästi sen on ollut väsyneempi. Siltä on tarkoitus ottaa laaja verenkuva ja ultrata vatsa. Tuntuu niin typerältä kun koira pää kyllä menisi mutta fysiikka lyö kapuloita rattaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti