tiistai 29. marraskuuta 2011

Operantin ehdollistamisen workshop III

Olin viime viikolla operatin ehdollistamisen workshopissa eli kanakurssi kolmosella. Lähdettiin Oksin kanssa jo keskiviikkona Kangasalalle ja tultiin sunnuntaina pois. Koulutuspäiviä oli torstaista sunnuntaihin. Lyhykäisyydessään oli tarkoitus kouluttaa kanoille keilojen kiertoa. Keilat kierrettiin joko ulkokautta tai sisäkautta = kahdeksikko. Keilojen väri ja muoto toimivat kanalle vihjeenä kumpaa tehdään.

En sen enempiä tänne kurssista kirjoittele koska meljän päivän kolutuksesta tulisi niin paljon asiaa, että kukaan ei sitä jaksaisi lukea. Totean vain, että opettavaa oli :). Itselleni on vaikeaa kritteerin nosto, joko hinkkaaan asiaa paikallaan tai nostan kahta kritteeriä kerrallaan. Kurssikaverit olivat mukavia ja kurssilla oli ns. hyvä henki.

Oksilla oli varsin tylsää. Kurssipäivän se joutui viettämään autossa, pääsi tosin välilllä pissalle. Autossa odottelu sujui mallikaasti nukkuen. Ilmat olivat surkeat, joten illallakaan ei oikein pitkiä lenkkejä viitsinyt kävellä, eikä oikein olisi jaksanutkaan. Kurssipäivä vei mehut allekirjoittaneesta aika täysin.

Kovasti toivon, että Tommy järjestäisi neloskurssinkin. Yksi nelonen on ensi kesänä mutta se on jo täysi.

Kurssilla tapasin Katariinan ja Valtterin, jotka ovat täältäpäin. Tarkoitus olisi jatkossa reenailla heidän kanssaan kaikenmoista. Menen huomenna tutustumaan heidän treenitiloihinsa ja ensikuun alkupuolella on tarkoitus harjoitella Oksin kanssa muiden koirien kohtaamista Valtterin ja heidän koiriensa kanssa.

Oksilta on lähenyt ainakin kaksi hammasta ylhäältä edestä. Lisäksi sen vasen korva on pysynyt pystyssä koko tämän päivän. Korvahan oli jo pystyssä aikaisemminkin kunnes lärpähti alas. Omaan silmään Oksi ei näytä kasvaneen ollenkaan mutta työkaverini Laura, joka ei ollut pentua nähnyt viikkoon totesi sen kasvaneen huimasti. Tosin kahdellajalalla  olleessaan Oksin pää ulottuu jo aika korkealle. Lisäksi se pääsee jo hyppäämään kaikkille sängyille. Jaksaa pidätellä jo noin kahdeksan tunnin verran yöaikaan mutta päivällä käy vielä vahinkoja silloin tällöin.

Oksi on viettänyt välillä aikaa joko Arcon tai Kepan kanssa kotona kun olen käyttänyt toista aikuista lenkillä. Hyvin on mennyt. Yhtenä päivänä Oksi halusi samoille eväille Arcon kanssa ja livisti omalta ruokapaikaltaan Arcon luun luo. Olin aina luullut, että tästä syttyy sota mutta ei. Arco istui, kylläkin hieman vaivaantuneen oloisena, paikallaan kun Oksi tutkaili sen luuta. Eli ei Arco ainakaan pentu syö ;) vaikka välillä sille edelleen murraileekin. Tänään kylläkin haastoi Oksia pihalla leikkimään:).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti