sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kuulumisia

Ollaan harjoiteltu Arcon ja Kepan kanssa nostoja ja Oksin kanssa kosketuskeppiä. Oksi on kyllä innokas reenailija, naksun ääni aiheuttaa pikkupojassa vinkumisreaktion.

Oksi-Poksin maha on taas ollut sekaisin. Viime yönä tehtiin ripulikakkoja ulos sekä sisälle, tosin se oli päässyt taas kissanvessan kimppuun. Karilta huolimaattomuusvirhe kaupassakäyntini aikana. Aamulla Oksi oksensi sulamattomat rustonpalat. Tää ruokintapuoli aiheuttaa allekirjoittaneelle pientä pään vaivaa... Pähkäilen, että syöntkö kuitenkin Oksille vielä pääsääntöisesti nappulaa vai mitä...

Pieniä aikoja koirat ovat olleet pihalla kolmisin, Oksikin on jo sen kokoinen, että ei ihan mistä tahansa raosta pääse karkuun puikahtamaan. Tosin sitä pitää vahtia tuon kaiken syömisen suhteen.

Yksi ei-niin-kiva juttu kävi muutama ilta sitten. Olein tuolla metsälenkillä kaikkien kolmen kanssa kun huomasin, että perässämme kävelle joku. Oli pimeää ja en nähnyt muuta kuin otsalampun valon. Valo sitten läheni  ja Arco ja Kepa rupesivat taaksepäin kuikuilemaan. Kuitenkin käskyllä "ei vahdi" jatkettiin leppoisissa merkeissä lenkkiä, kävelytin  aikuisia vielä pitkissä hihnoissa. Kun tulimme hiekkatielle Valo oli jo ihan meidän takanamme. Sanoin  koirille, että "joku haluaa mennä ohitse, joten väistetään". Mistä kumman syystä päähäni ei vieläkään ole jäänyt se fakta, että väistäminen on meillä SE JUTTU, jota eikoskaanmilloinkaanikinä kannata tehdä. No, keräilin koirat viereeni tienlaitaan ja kun Valo oli kohdallamme ohittamassa meitä niin hupsheijakkaa, Valolla oli mukanaan sakemanni. Tämä aiheutti sitten meidän koirissa sellaisen suht kovan rähinän. Pysyihän ne koirat hihnoissaan ja hiljenihän se sitten kotvan kuluttua, mutta syletti niin suunnattomasti. Oksille ei ainakaan tehnyt mitenkään hyvää päästä moinen tilanne kokemaan. Ymmärrän toki, että koirat pitää olla hanskassa mutta olisi Valonkin luullut jotain sanovan, kun varmasti varsin hyvin näki, kun käveli ihan perässämme, että olen liikkeellä kahden aikuisen ja yhden pennun kanssa. Olisi edes huudelleut, että mulla on koira kanssa mukana. No, ehkä hän luuli, kun koirat niin hyvin käskyjäni tottelivat "ei vahdi", "kierrä" yms. että ne todella ovat hyvin hanskassa. Ja olivathan koirat huomanneet , että Valolla on mukanaan koira vaikka en itse sitä ollut huomannut. No, erittäin harmittava tilanne mutta ei voi mitään. Muistutus minulle, että älä väistele ja Valolle tieto, että koirat eivät ole hanskassa ihan niin hyvin.

Oksi muuten nostaa pissatessa jalkaa ja Kepaa se yrittää astua. Astuminen voi toki olla ihan pennun puuhailua mutta kovin hyvältä tuo Kepa tuntuu Oksin nenään tuoksuvan. Arcoa se ei yritä astua, tiedä sitten mistä syystä ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti