perjantai 4. marraskuuta 2011

Kuulumisia

Kirjoitin toissapäivänä pitkän litanian kaikkea ja painoin sitten väärää näppäintä, ja tuotokset hävisivät taivaan tuuliin.

Keskiviikkona palasin töissä normaaliin työrytmiin eli pentulomat on nyt pidetty. Oksi on ollut mukana töissä, ekana päiväna huuteli aika kovasti mutta viimeiset pari päivää on ollut hiljakseen. Olen käynyt sen kanssa ulkona aina kun on töiden lomassa ollut mahdollista. En oikein tiedä kuinka paljon se työpäivän aikana nukkuu mutta hepulit kotona ovat olleet aikamoiset. Silti se vaikuttaa aika väsyneelle ja hepulit ovat sellaisia ylivilkkaus hepuleita. Oksi roikkuu kiinni kaikessa mahdollisessa ja "kiusaa" Kepaa niin sisällä kuin ulkona.

Tänään Oksi sai valtaisan haukkukohtauksen kävelykadulla kun ohitsemme meni kaksi koiraa. Tähän mennessä ei ole muihin koiriin kiinnittänyt mitään huomiota. Tiedä sitten tuleeko toisita koirista meille jokin isompikin "juttu". Suhteellisen hyvin sen huomion saa itseensä mutta tänään koirat veivät kyllä meikäläisestä voiton. Tiedä sitten, oliko pentu niin väsyksissä, että keitti yli. Työpäivän jälkeen käytiin vielä Mustissa&Mirrissä ja Oksi olisi halunut jäädä sinne matolle nukkumaan. Ihmisiä ollaan tavattu paljon ja olen antanut pennun ottaa kontaktia vieraisiin ihmisiin monessa tilanteessa, ainostaan kadulla kun kävellään niin haluan, että sen huomio on minussa ja ihmiset ohitetaan ilman kummempia juttuja.

Oksi on siirtynyt nyt nappuloista raaka/sekaruokintaan. Autossa se ei ole juurikaan enää voinut pahoin ja hikottelu ruuan jälkeen on loppunut. Luut Oksi saa jauhettuina ainakin näin alkuvaiheessa. Nappuloita tulee jatkossa vain silloin tällöin nameina.

Kävin Malin Ekblomin "Koiran ruonkinta"-luennolla. Oli mielenkiintoinen kaksituntinen.Paljon oli itselle tuttua asiaa mutta uuttakin tietoa tuli. Hän suositteli esim. broilerinsiipien tilalle kauloja ja selkärankoja varsinkin pennuille ja luihin totutteleville aikuisille koirille. Siipien luut ovat kovempia kun ranganluut. Painotti sisäelimen ja kalan syöttämistä koirille. Nivelrikosta kärsiville kannattaa syöttää selkärankoja ja niveliä. Mullan, saven tms. maa-aineksen syömisen sanoi johtuvan kivennäsiaineiden puutoksesta ja ulosteiden syömisen vitamiinipuutoksesta. Sanoi kyllä, että molemmat saattavat myös olla opittuja tapoja.

Mukavaa, että on kaksi päivää vapaata. Tarkoitus on tehdä koirille jälkeä tuohon pellolle, jos vähän rauhoittaisi tuota Oksin riehumistakin. Se tykkää selkeästi "taisteluleikeistä". Arcokin on pihalla jo osallistunut juoksuleikkeihin mutta sisällä on vähän nihkeämpää touhua. Mutta hyvältä vaikuttaa.

Oksilla on rokotus ensi tiistaina. Saa nähdä kuinka paljon se silloin painaa. Aika hoikkainen poikahan se on, tassut ovat kylölä erittäin lähellä kokoa Kepa . Toinen jo pystyssä ollut korva on lurpahtanut takaisin löpöttämään. Korvat ovat kyllä kasvaneet kokoa, joten ei ihme jos eivät jaksa pystyssä pysyä. Korvat ovat jo kokoa Kepa. Oksi on selkeästi jo kissojamme isompi eikä enää mahtunut pujahtamaan sisälle koiraportin kissanluukusta.

Mitään ihmeellisempää ei olla harjoiteltu lähipäivinä, aamulla ja illalla on käyty neljästään tuo lähimetsän lenkki. Arcon ja Kepan kanssa on pyritty tekemään vielä yksi vähän pidempi lenkki, jos aika vaan on riittänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti