maanantai 2. syyskuuta 2013

Koirien touhuja Kitkalla

                   Eilen aamulla oli upea aamu-usva jota oli ihan pakko kuvata.





 
Koirien kanssa päivät ovat sujueet aika lailla samalla tapaa. Aamulla ollaan herätty kuuden maissa ja katseltu verkkojen vientiä, putsattu kaloja, Oksin kanssa on tehty hihnaharjoituksia edelleen ja luoksetuloja. Välillä ollaan nukuttu päiväunia ja iltaisin menty nukkumaan yhdeksän aikoihin.
 
Lauantaina olin, koska mulla on muutakin elämää kuin koirat, kylällä pihatalkoissa. Mätin viisi tuntia hiekkaa kottikärryihin. Oli tosi mukava päivä ja oli taas mukava tavata tuttuja.Koirilla oli touhuista lepopäivä, lähinnä meni niiltä huilimiseen ja pihalla palloiluun.
 
Porukat kävivät sunnuntaina tekemässä ja ajamassa Okon kanssa jäljen, noin 80-90 metriä. Omilla oli jäljestä vapaapäivä.
 
Olen käyttänyt Oksia kerran yössä pissalla. Se on saanut täällä enemmän nappulaa kuin kotioloissa ja ilmeisesti myös Kitkan vesi on niin hyvää, että juotua tulee paljon. Sisälle se ei ole pissannut.
 
Tänään käytiin iskän kanssa tekemässä kaksi jälkeä, toisen pituus 30 metriä ja toisen n.70 metriä. Oksi ja Kepa ajoivat lyhyemmän jäljen. Oksikin jaksoi nyt keskittyä hommaan paremmin kuin aiemmin. Sen kanssa täytyy tehdä vielä ruokaetsintää jne.jotka auttaisivat sitä nenänkäyttöön etsimistarkoituksessa. Kepa tarvii jäljellä edelleen sanallista kannustusta. Tänään haasteena oli erittäin tuulinen sää joka selvästi vaikutti lyhyemmän jäljen ajamiseen. Jälki sijaitsi mäenrinteessä johon tuuli kävi sivusta päin, molemmat koirat poikkesivat jäljeltä samassa kohtaa.

 
 Pidemmän jäljen ajoivat Arco ja Oko. Arco lähti jäljelle omaan rauhalliseen tapaansa, poikkesi välillä mutta etsi-käskyllä palasi jäljelle. Päästiin lähes jäljen loppuun kuin porot ilmestyivät esiin ja homma hajosi sitten siihen. Porot ovat, oravien lisäksi, suurimmat häiriöt joita Arco tietää. Jänikset voidaan lisätä kyllä listaan myöskin. Arcolta jäi loppupalkka saamatta ja poistutiin rauhallisesti paikalta.

Oko lähti jäljelle vähän unenpöppöröisenä. Se oli ollut sikeässä unessa kun isä kävi sen hommaan hakemassa. Hyvin kuitenkin jäljesti ja tiesi kyllä missä jälki kulki vaikka iskä kulki osittain väärin. (kiersi yhden puun väärältä puolelta).

 
                       Päivään on kuulunut myös juoksu, paini ja vetoleikkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti