perjantai 30. elokuuta 2013

Oksi pisulina ja jälkeä ym. touhua

 Alotetaan tämä pari päivää kattava postaus mielestäni upeista kuvista keskiviikkoillalta.

 
Torstaiaamuna aurinko paistoi jo kuudelta. Syksyn saapumisen huomaa järven yllä olevasta aamu-usvasta. Lähdettiin iskän kanssa tekemään koirille jälkiä heti aamusta. Arcolle ja Kepalle suora suht lyhyt jälki suhteellisen helppoon maastoon. Molemmat suoriutivat nyt hienosti, selkeästi omille koirille sopii tuo että jälkijutut ovat heti aamusta, ainakin kun jälkeä on tehty näinkin vähän. Okon jälki kulki kahden metsäautotien välissä niin, että lähdettiin toiselta ja päätepiste oli toisen tien reunassa. Okolla intoa oli näinkin varhaisesta aamusta tosi paljon, jäljen se kulki hienosti, tosin veti tosi paljon innosta johtuen.
 
Oksin kanssa tehtiin torstaina vaan lähelläpysymisharjoituksia, remmijuttuja ja luoksetuloja pihalla. Erittäin mielellään se täälläkin kytistää ohiajavia autoja, vaikka tielle on matkaa useampi satametriä. Luoksetulot toimivat kyllä hienosti, seis-käskyä voisi ruveta harjoittelmaan enemmän.
Täällä oloaikana omat koirat eivät ole saaneet aamuruokaa kupista ollenkaan vaan aamusapuskat ovat tulleet jonkin tekemisen kautta esim. luoksetulon, istumisen, odottamisen tms. kautta.
 
Koirat ovat pihalla olleessaan lutranneet vedessä tosi paljon, kukaan niistä ei kylläkään varsinaisesti ui. Tuon uimisen voisi joku päivä ottaa ohjelmaan...
 
Torstai-iltana paistettiin makkaraa sekä meille ihmisille että koirille. Laitoin omat pikkumökkiin että sain oman makkaran rauhassa syötyä kun menin mökkiin takasin huomasin että yksi matto oi märkä. Tämä meni kuitenkin sen piikkiin että koirat olivat järjessä puljanneet. Nukkumaan käydessäni Oksi seisoi hetken oven edessä mutta tuli kuitenkin heti viereeni nukkumaan. yhdentoista maissa heräsin siihen kun Oksi pissiä losottaa ison maton päälle. Nyt se onkin ollut tämän päivän erityissyynissä ja sitä on remmissä käytetty useasti tontin ulkopuolella pissillä. Täytyy vaan ihmetellä että mistä tota nestettä riittää...Tänään syynäsin sitten tuota Oksin juomista ja juohan se tosi paljon järvestä vaikka juomakupit pysyvät täysinä. Täytyy nyt syynäillä koirapoikaa jatkossakin, olen aika hysteerinen heti jos normaalista poikkeavaa ilmnee noiden koirien kanssa. Oksihan ei ole sisällepissailua harrastanut sitten pentuajan ja nyt sillä oli selkeästi kova hätä, ja jotenkin se oli myös kovin nolon näköinen. Btw. Okon takajalat ovat ihan kunnossa eli taisi olla lihaskrammpia tuo venyttelyn jälkeinen huteruus.

Tänä aamunakin herättiin auringonpaisteeseen, ilmat ovat kyllä suosineet meitä :). Oksi sai nappuloita aamulla tyyliin "etsi ne tietyltä alueelta". Tämän jälkeen käytiin sen kanssa tuossa lähellä kävelemässä, merkkailin oikeasta paikasta jne. Kepan ja Arcon tämänpäivän aktiviteetit ovat olleet pikkulenkkejä ja pihalla pyörimistä. Okolle käytiin tekemässä iltapäivällä jälki tuohon lähimetsään, kuva alla. Jäljellä mittaa 60 metriä. Oko suoriutui jäljestä hienosti, yksi pieni poikkeama mutta korjasi itse. Oko halusi lähteä varsinaisen jäljen lopusta seuraamaan mun poistuisjälkiä, annoin sen ajaa nekin. Hienosti meni sekin eli oikeastaan se jäljesti tänään sen 120 metriä. Oko tuntuu tykkäävän hommasta kovasti ja siitä saisi oivan jälkikoiran halutessaan.



                               Jos ei tällä nenällä haista niin ei sitten millään.

Oksi sai käyttää nenäännsä edelleen ruuanhakumerkissä. Sen iltaruuat oli jaettu neljään lautaseen ja se sai etsiä lautaset tontilta. Pidin sen kuitenkin hihnassa, ajatuksella nyt tehdään jotain eikä humputella ympäriinsä.


Kaikki lautaset löytyivät, tosin joudin itse avittamaan koiraa vähän. Oksille ei ole luontaista haistella maata eikä sen kanssa ole juurikaan tehty tämän tyypisiä juttuja joten uuttahan tämä sille on. Vaikka sitä nenää kyllä käytetään ilavainun ottamiseen vaikka kuinka :).

Huomenna on tarkoitus jatkaa jälkien maailmassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti