sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kuulumisia Kitkalta

                                          Aamulla usvaa Kitkan yllä

Heräiltiin koirien kanssa kuudelta. Nukuttiin koko poppoo sikeasti, olihan edellinen päivä ollut varsin pitkä. Kaikilla kolmella oli Botin verkkoloimi yöpukuna että lihakset olisivat rentoina uuden päivän haasteisiin.

 
Tänään harjoiteltiin hieman Okon kanssa hihnassa kävelyä. Ajatuksena olisi, että se osaisi yhdistää tietyt remmit tietyn tyyppiseen lenkkeilyyn. Pääsääntöisesti Oko taitaa kulkea pitkässä fleksissä, mutta olisi mukava jos se osaisi lenkkeillä nahkahihnassa tyyliin -nyt kävellään eikä touhuilla muuta. Tässä ei juurikaan ongelmia ole, reenata vaan pitäisi enemmän. Oko tekee mieluusti hommia jos se vain ymmärtää mitä siltä vaaditaan. Naksuun se on ehdollistunut erittäin hyvin. Merkkailin halutusta toiminnasta eli remmi löysällä kävelystä niin että koirin etupää on vasemman jalan kohdalla. Palkka tuli jalan vierestä tai tarvittaessa hieman taaempaa. Häiriöitä ei ollut poron jälkien hajuja enempää. Jos Oko meinasi kiristää remmiä, pysähdyin ja vedin remmia tasaisesti itseeni päin, kun koira löysäsi remmiä itse, naksu,remmi löysälle ja palkka jalan vierestä. Hyvin Oko paikan osasi ottaa jo pieni hidastus omassa kävelyvauhdissa sai sen hakemaan oikeaa paikkaa. Haistelemaan en sitä nyt laskenut ollenkaan.

Oko jaksaa keskittyä uskomattoman pitkän ajan, ja miksikäs nuo bortusut ovat niin suosittuja harrastuskoiria ;D. Sen keskittymiskyky on ihan eri stratosfäärissä kuin omien koirien. Vaikka Oko jaksaa puuhata jotakin koko ajan, se ei mielestäni ole ollenkaan niin häiriöherkkä kun omat. Eikä siinä ole samanlaista vilkkautta kuin Oksissa. Voin hyvinkin kuvitella että bortsu kestää sen "vielä kerran harjoitteen" siinä missä holsku on sitä mieltä että "en viitti enää".

Oksin kanssa harjoiteltiin myöskin hihnakävelyä mutta jouduttiin palaamaan uudessa ympäristössä aika alkutekijöihin. Oksilla on kuitenkin vierellä käsky suht hallinassa ja sen avulla päästiinkin alkuun hyvin. Häiriöitä se kyllä otti aika kovasti ja oli alkuun aika kiekoilla innostuksesta.

Päivällä pestiin rannassa koko porukka. Oksia ja Okoa ei ole aiemmin pesty mutta hienosti meni kaikilla. Porukat vähän epäilivät että mitä Oko moisesta tykkää mutta hienosti meni silläkin.

Muuten päivä oli edellisen kaltainen. Nuoriso-osasto jaksaa riehua ja vanhukset ottavat rauhallisemmin. Huomenna jatketaan harjoituksia ja yritän keksiä jotain puuhaa myös Kepalle ja Arcolle. Jälkeä voisi käydä tekemässä tuossa metsässä ainakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti