perjantai 6. syyskuuta 2013

Koko päivä touhua koirien kanssa

 
 Käytiin aamulla tekemässä kaksi jälkeä. Lyhempi heinikkoon ja pidempi metsään.
Lämmintä oli tänään 20 astetta, hieno päivä kaiken kaikkiaan. aamulla herättiin kuudelta ja kävin heti aamutuimaan tekemässä Oksin ja Okon kanssa hihnaharjoituksia.

Oksin kanssa tehtiin tänään kolme settiä päivän mittaan. Seuraamista tehtiin kutosen kertotaululla (3,6,9,6,12,9 jne. numerot askelia). Oksin kanssa seuraaminen on vierellä-käskyn alla ja se käsittää koiran kävelemisen rinnalla niin että hihna ei kiristy missään vaiheessa. Paikalla ei niin väliä mutta olen nyt naksauttanut kun koiran pää on reiden kohdalla ja palkannut hieman taaemmas. Jätä-käskyä ollaan käytetty autojen, lintujen ym. mielenkiintoisten asioiden jättämiseen huomioimatta. Tyyliin käsky jätä, naksu kun koira hiemankin kääntää päätään poispäin kiinnostavasta asiasta ja palkka reiden vierestä (huomio/saapuminen mun luo). Oksin kanssa olen tehnyt paljon lähes paikallaan pyörimistä niin että koira liikkuu mun mukana. Häiriöinä oli autoja lähellä mutta hienosti Oksi keskittyi.

 
Okon kanssa samoja juttuja kuin Oksin kanssakin kolmena sessiona. Sen kanssa seuraamista tehtiin viiden kertotauluna, erona Oksiin Oko jotenkin luonnostaa hakee seuraamisen yhteydessä katsekontaktia. Oko ei mieli autojen perään vaan heittäytyy maahan niitä kyttäämään, tätä yritetään saada siltä pois. Okolla seuraamisen lisäksi tehtiin jätä-treeniä autojen kanssa, sekä istumista seuraamisen ohessa. Oko on aika pätevä poika, muutama maahan heittäytyminen tuli mutta muuten seuraa ja jätä käsky toimivat.

Oko ajoi aamupäivällä pidemmän noin 100 metrin jäljen. Intoa oli kovasti ja se ajoi vielä isän kanssa alkuillasta lyhyemmän jäljen joka kerkesi vanhentua yli kahdeksan tuntia, oli mennyt mukavasti ja oli vielä seurannut meidän vanhoja jälkiä parkkipaikalle.

Oksin kanssa tehtiin pihatottista pieni sessio. Kepa ja Arco tänään ajoivat lyhyen jäljen  (heinikko)ja kävivät useamman pikkulenkin. Jälki meni molemmilta suht hyvin, enempi oli tänään Kepan päivä.
 
Kukapa uskoisi, että alla olevan söpöliinin kanssa on välillä tahtojen taistelu ;). Arco yritti viime yönä hallita koko sänkyäniin että kukaan muu, siis minä, Kepa tai Oksi ei olisi siinä saanut liikahtaakaan. Sanallisen komentamisen jälkeen tyytyi kohtaloonsa että parisänkyyn mahtuu muitakin kuin herra ylhäisyys itse.
 
                  Tämä näky on nykyään yleinen, Kepa kirputtaa etutassujaan:(.

Arco yritti myös hallinoida tänään pihalla tennispalloa ja Okon turvakkoa. Valitettavasti ihmiset sabotoivat Arcon aatokset ennenkuin vahtivimma ehti laajenemaan.
 




 
Meidän touhutessa koirien kanssa, äiskä kävi sienessä. Oksi tarkistaa, että missä se ihana Sieni-tyttö oikein tällä on...


 


Tältä päivältä Posio vaikenee ja huomenna on uudet kujeet... Yllä iltakuva Yli-Kitkalta.

1 kommentti: